måndag 6 maj 2024

Paj på rester

 Vi äter gärna och ofta hel kyckling tillagad i ugn här på Villa Ryttarängen. 

Dels för att det smakar lite mer än vad filé gör och att det är relativt billigt. Sist när vi ätit så sa jag, låt det där vara jag ska bena ur resten och använda det till något.  Något fick bli en kycklingpaj med smaker av curry och tre sorters lök. Nämligen purjolök, ramslök och kinesisk gräslök. 

Jag blandade i lite av dippsåsen som var kvar med Hollyday smak. Rev en ostkant och pytsade i lite parmesan som fanns i kylen. Tillsammans med ägg, mjölk och en skvätt grädde så är jag nöjd med resultatet. Detta får bli tisdagens middag tillsammans med en härlig sallad.

 Krafterna har sakta men säkert återvänt. I morgon tror jag nog att jag är någorlunda återställd. Hoppas verkligen det. Ser fram emot Kristiflygarehelgen och lite trädgårdsfix.




Kram Pia

söndag 5 maj 2024

Sakta och lugnt

 Ja ni som känner mig vet ju att det inte är mig grej riktigt. 

Jag är rastlös och vill att saker ska gå fort. Det ska hända något hela tiden. Jätte knäppt egentligen men man är som man är. Nåja nu när man inte mår så bra så borde jag ju bara ligga i sängen och ömka mig. Men det är ju bara så himla tråkigt. Jag tar det lugnt om man jämför med när jag är pigg. 

Idag har jag bättrat på en av korgstolarna med lite färg. De blev bara en idag. Jag har åkt med maken på en liten tur för att fota blommor  då sitter minneskortet inte i kameran utan i kortläsaren hemma. Typiskt och skitdumt. Jag plockar in några pärlhyacinter för det finns det gott om här. Sprider sig som bara den också. 

Jag tar en sväng ut i växthuset och där går det verkligen sakta och lugnt. Det blir inte många tagetes i år, tråkigt dom som brukar gro så lätt. Jag gillar ju verkligen tagetes.

 Petuniorna verkar må bra och det är väl bara att vänta och ha tålamod. Tomatplantorna skäms jag över. Jisses!

 En sak ser lovande ut. Det är ripsen som kommer bli superfina eternell buketter sen. Hoppas jag i alla fall. 

Snart ska jag baka årets första rabarberpaj. Mums filibabba.




Kram Pia

lördag 4 maj 2024

Sista dagen på ön och vad hände

 Ja kära nån vad det blev konstigt. 

Inte blev Ölands resan så som jag tänkt eller hoppats på tyvärr. Jäkla förkylning och öronvärk.

 

Nåja vi åkte i alla fall till Gråborg som är en fornborg kan man väl säga. En jättestor sådan. Fint ställe och vädret var kanon. En kelig katt uppvaktade maken som ju är super allergisk. 

Tror att djuren känner det på sig. För alltid ska hundar och katter vara på honom. Vi hittade äntligen fram till Segerstads fyr. 

Vi åkte hem tidigt eftersom jag inte mådde bra alls. Jobbade på torsdagen men sen däckade jag i hög feber. Kortläsaren försvann i packning hem så jag kunde inte ladda upp bilder. Inloggen på min mail strulade så, Nej ingen bra feeling faktiskt. Idag har lite av krafterna återvänt. Med betoning på lite. Surt när vädret är så himla fint och så ligger man inne och stönar. Jag har i alla fall burit fram trädgårdsmöblerna och sått sallad + persilja. I slowmotion om ni fattar. Under en Alvedon drog. Hittat en annan kortläsare i gömmorna. Plus på den.

Ha det fint alla och njut av det fina.




Kram Pia


måndag 29 april 2024

Långe Jan och måndagen

 I dag for vi ner till Ottenby och långe Jan.

 Det är en särskild känsla för mig att vara där. 

Svår att förklara jag tror man måste uppleva den. Såg sälarna som låg på stenarna och hade det bra. 

Min semester här blev tyvärr lite avslagen. Har jätte ont i halsen och i ett öra. Preppar mig med Alvedon men det blir inte riktigt hundra som ni förstår.  

Jag gör ändå så gott det går. Vi far runt och kollar på allt möjligt. 

 Trodde en kort stund att vi tappat bort kikaren. Men den upphittades tack och lov. Tog en avstickare till Mörbylånga för att avnjuta en halv pizza var. Budget! Vi orkar ändå inte en hel. En dag kvar och det blir lite historia.

Kram Pia

söndag 28 april 2024

Rapport från en necessär

 När man ska ut på en liten resa så kastar jag ner necessären i resväskan och tänker att den är nog uppdaterad. 

Eller kanske hoppas att den är det. På plats på destinationen och i solskenet så kollar jag upp vad som finns där. Jag tror att jag klarar mig. Det som fattas är tandkräm men det hade maken tagit med. Här finns lite allt möjligt från olika hotell vistelser. Bra att ha saker tänker jag och som jag faktiskt betalat för. 

Sen fick jag ju en adventskalender från Rituals och sånt slank tydligen ner. Ett gammalt läppglans och en ögonskugga från förr hittade jag. En korkskruv och kapsylöppnare från Madeira låg där också. Två rakhyvlar också.



Har ni full koll på era rese necessärer?

Kram Pia




lördag 27 april 2024

April och lite depp

 Ja jag vet, inte ska man väl deppa så här på vårkanten. Men när regnet öser ner typ jämt eller så snöar det och det är så kallt. 

Då är det svårt att vara jätteglad och pepp.  Maken försöker göra mig glad med lite jordgubbar. Välment och så snällt. Min vecka eller mina dagar är så energikrävande och en dålig stämning på jobbet formligen sänker mig ner till den djupaste dyn. 

Jag tvivlar på mitt ledarskap, jag fattar inte vad det är som inte fungerar. Ser mig i spegeln och funderar. 

Nåja inte roligt att blogga om, men det är så min vardag är nu. Önskar att jag kunde tillföra lite glädje och inspiration här på bloggen. Jag packar i alla fall inför en efterlängtad resa. Vi ska äntligen åka till Öland igen. 

Kanske alvarets karga landskap och dess fantastiska ljus samt sälar och hav kan få mig att blomma upp igen. Vi får se helt enkelt. I den rosa påsen i resväskan ligger en bok. 



Den ska jag kanske läsa lite i om andan faller på och vädret inte blir strålande.




Kram Pia


lördag 20 april 2024

Tortillasnittar

Ibland slår hungern till eller egentligen suget på något gott.
 

Då gör jag antingen 4 minuters kola eller tortilla snittar. Beror på vad som finns i skåpen. Tortilla bröd håller hur länge som helst vilket är konstigt. Jag undrar lite vad det innehåller faktiskt. Det står på innehållsförteckningen men jag läser inte alltid. Nåväl, om jag nu råkar ha sånt bröd kvar efter en tackokväll så åker stekpannan fram.


 Jag tar brödet och brer på lite tacosås eller ketchup. Finns det skinka eller salami hemma så strimlar jag lite och sen på med hyvlad ost. Ibland när det är säsong så hackar jag lite ramslök och har på eller babyspenat. Vik ihop till en halvmåne och stek i pannan med olivolja. Jag strör över timjan och oregano och vänder tills den fått en härlig färg och osten smält.


 Sedan strör jag på flingsalt. Skär upp i snittar och njuter som bara den. Det fungerar jättebra att lägga på grillen också som en liten förrätt. 
Vad lagar ni till när suget slår till?


Kram Pia


onsdag 17 april 2024

Upphittade kuddfodral

 Jag är inte säker på när min före detta kollega Maria Wikers liv sydde dessa till mig.

 Jag vet bara att det är många år sedan. Jag fick för mig att tvätta kuddfodralen med ekorren och igelkotten på. Byta till något annat. 

Letade lite i gömmorna och där låg dom ju. Roligt med lite nygammalt. Ombyte förnöjer säger man ju.

 Sängstommen i furu som vi målade vit och gjorde lite chabby chick är jag så less på. Vill ha en kontinental säng. Det vill inte maken men kanske jag eller vi kan måla om den. 

Det var ju våran bröllopspresent den sängen. Snart är det väl antikvärde på den. Ha Ha! 

Kram Pia


tisdag 16 april 2024

Skvallerreva och liten stuga

 I hallen står det där lilla bruna blombordet som jag hittade på en loppis. 

Egentligen så är det lite för mörkt där för att växter ska trivas, i alla fall den här årstiden. Men en liten bukett funkar överallt.

Vi fick en påskpresent av föräldrarna, en skvallerreva. Den står där nu tills jag hittar en passande ampel. Ska kolla på secondhandbutiker. Där står också det lilla huset som egentligen är en hållare för bag in box vin. 

Det har blivit en liten tradition att Alundagossen alltid kikar in i det när han kommer på besök. Kan finnas något gott där  eller en ledtråd som han brukar säga. 

Ännu en kylig och grå dag här i Uppland. När kommer värmen tro?


Kram Pia 

söndag 14 april 2024

I min lilla värld av blommor och mat

 Det är ju ingen nyhet direkt att jag formligen älskar blommor. 

Fattar inte riktigt vad som händer för ena dagen ser man knappt ett livstecken på vitsipporna och nästa dag så står dom bara där och blommar för fula muggar. Jag plockar in små buketter och sätter på köksön.

 Ute vill man inte vara för hujeda mig vad seg och kall denna vår är. Det bara öser ner regn. I går lagade jag lasagne. Det är en av mina favoriträtter. Sen blir det oftast över till matlådor. Den smakar snäppet bättre när den fått stå och kallna och sen värms i mikron nästa dag.


Undrar just vad det ska bli för mat idag. Lutar åt kyckling tacos.


Kram Pia

onsdag 10 april 2024

Lökarna runt buskarna

 Det man planterar på hösten ger vackra vyer på våren. 

Ja i alla fall krokusar. Barnbarnet och jag kämpade ju på där runt buskarna i höstas. Jag blir verkligen själaglad när det dyker upp små krokusar. 

När de gamla förökat sig så det liksom blir massor. Underbart. Tisdagen var så himla härlig vädermässigt och på andra vis också. jag hade tagit en semesterdag och prickade mitt i prick. 

Njöt i shorts och barfota flow i foppatofflor. Jord mellan tårna och växthustid. Tog ett glas rosevin också faktiskt. 

Bakslag med nordan och full mundering igen. dvs. Överdragsbyxor, lager på lager kläder och mössa.

Aprilväder!

Kram Pia


Kikar lite framåt

 På sista tiden har jag inte orkat tänka eller planera framåt. Jag har liksom bara varit i nuet på ont och gott. 

Vissa saker måsta man ju ha framförhållning till men det har varit riktigt trögt. I dag när solen kikade fram så hämtade jag kikaren och spanade ut lite. 

Spanade också fram i tiden. Vad vi behöver göra och fixa innan hösten. Finns ju alltid massor när man har hus och tomt. Vi har ju inte bara ett hus som ska ha omsorg utan typ tre stycken och ett garage. Listan blev lång.

Jag såg också i kikaren att vi behöver lite semester innan allt drar igång. Så får det bli och att planera inför det är bara roligt. 



Kram Pia