måndag 1 juli 2024

Vad hände?

 Ja det blev inget midsommar del 2 i alla fall. Men nu är det äntligen semester. 

Det tar tid att varva ned och inte tänka jobb hela tiden. Vi har varit på 5-års kalas. Här är lilla syster i stråhatt och kalas klänning.  

Innan det så var de här på besök en dag.  Alunda gossen skulle hjälpa mig att dammsuga poolen och klippa lite buskar och sly. 


Hur dammsuger man en pool kan ju en blivande femåring undra. Behöver man hörselskydd? Vart tar skräpet vägen?  

Sen tyckte han att han kunde få ta hem min trädgårdssax vilken han använde som sekatör. Vi jobbade på och försökte hitta och återställa den lilla stigen bakom huset.

  I går var vi och besökte två trädgårdar. Det var ju besöksdag "Tusen trädgårdar". Jag glömde min kamera så tyvärr inga bilder. Vi tajmade regnet som kom senare på dagen. Men här är en länk med bilder som är värda att titta på. 

Torparträdgård - Riksförbundet Svensk Trädgård (svensktradgard.se)

Lånad bild från tusen trädgårdar


Tänk att vi var med där en gång. Nu är vår trädgård absolut inte värd att vara med. Jag måste skärpa till mig, hitta glädjen och tiden för trädgården igen.



Kram Pia

4 kommentarer:

  1. Så härligt med semester.
    Nu får du varva ner och bara ta det lugnt.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Så skönt med semester. Ha det nu riktigt gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  3. Ja, vad hände, jag undrade varför det inte kom något del två, men det var väl livet som kom emellan! ;) Skönt med semester, hoppas du får en skön sådan, och att du kan koppla av!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  4. Spännande att ni varit en av deltagarna i Tusen trädgårdar. Vi hade också en tanke att vara med. Men nu är ju trädgården såld...
    Vi besökte en japansk trädgård i Nyköping i söndags och jag blev så imponerad av parets omsorg om sin trädgård och deras driv att gå all in på det japanska temat. Ingen planta, sten eller dekoration fanns där av en slump. Nej, allt var planterat och placerat med mening och betydelse. Verkliga trädgårdsentusiaster!
    Hoppas du får en riktigt härlig och avkopplande semester och att du också tar dig tid att njuta av din fina trädgård.
    Kram och ha det gott! /Birgitta

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.