måndag 29 januari 2024

Nu börjar jag så

 Nu testar jag lite att så inomhus. 

Svart petunia och en rödvit plus den där rondellpetunian som jag fått frön av min gamla skollärarinna. Gick igenom fröbanken och borde nog kasta en del. Men det känns fel på något vis. 

Kikade in på nätet efter en dubbel flitig Lisa som jag vill ha. Hittade ingen bara enkla.  


Sen är det roligt att testa en ny sorts Busk krasse "Tip Top Pink Blusch" ser kul ut. Försökte kopiera bilden men det gick inget vidare så om man vill se hur den ser ut klicka på länken. Buskkrasse 'Tip Top Pink Blush' | Fröer - Ettåriga blommor | Impecta


Har bestämt mig för att dra ner rejält på blomsters i år. Vill känna att jag hinner med och att det ska kännas roligt. Ska satsa på säkra kort som tagetes, krasse petunia och pelargoner. Sen köper jag färdiga småplantor av hänglobelia och kanske stjärnöga. Hoppas att dahlia knölarna klarat sig men sen får det räcka. Eller kanske inte. Svartöga vill jag ju ha och fuchsia. I dessa tider får man lägga krut på sånt som går att äta.




Kram Pia












3 kommentarer:

  1. Kan väl vara vettigt att dra ner på blomstret så mycket så man hinner med. Annars slutar det med att man inte tycker det är kul när det blir för mycket.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Helt rätt att dra ned på planterandet i år. Man behöver inte alltid göra som vanligt, som man alltd gjort för saker och ting förändras. Du gör helt rätt som känner av vad du kommer att mäkta med. Härligt dock med att så lite frön och sedan se dem gro.
    Ha det gott.
    Varm kram,
    Anneli

    SvaraRadera
  3. Visst är det roligt att planera sina sådder! Har tidigare letat dubbel Lisa jag också utan resultat.
    Nu blir här inte mycket försått... inget alls om jag ska vara ärlig. Inget utrymme finns. På balkongen
    blir nog färdiga plantor och i min kommande odlingskrage har jag inte bestämt mer än mangold, dill
    och ringblommor.
    Lycka till med dina sådder.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.