tisdag 18 januari 2022

På fönsterbrädan

Nu när ljuset så sakta återvänder så händer det saker. Pelargonerna verkar vilja växa till sig och ropar efter ny jord och klippning. Nja ni får allt vänta lite till. Boka in en tid i februari. 

Fast det är egentligen nu som jag har tid. Är tyvärr hemma med ett positivt snabbtest på covid-19 och inväntar det andra testet. Jag är inte jättesjuk tack och lov men inte fullt frisk heller. Men det gläder mig att växterna ser så fräscha ut. De har inte fått covid i alla fall. 

Mina två palettblad kommer klara sig och jag kommer ta skott så klart. Men i väntan så skrotar jag runt här och småpysslar lite. 

Ni vet städar lite i skafferiet och hittade två gamla frallor längst in som nästan gick ut själva. Huuu! Det borde finnas belysning i mörka skåp. Funderar på att ta en rensning i badrumsskåpen också. I morgon kanske. Den som lever får se.




Kram Pia

6 kommentarer:

  1. Krya på dig, jag håller tummarna för att det inte blir värre.
    Men visst är det mysigt att krukväxterna signalerar att det finns hopp om livet :-)
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  2. Hej Pia,

    Men precis så där ser mina pelargoner också ut, de jag har i garaget. Ska man klippa dem och ge dem ny jord? Alltså du har så gröna fingrar. Tar du bort all jord och häller i ny i alla krukor? Och hur klipper du dem? Jag tänkte också att de faktiskt kommer upp lite för tidigt och lite för fort. Det är ju bara januari. Men de är ivriga. Jag tror jag skulle behöva gå i pelargonskola hos dig :-)

    Krya på dig. Så skönt att du inte är alltför dålig. Jag hade covid i början och var rätt så dålig då, men det kanske var den första varianten. Jag håller tummarna för att du tillfrisknar snabbt.

    Ha en fin kväll,

    Varm kram,

    Anneli

    SvaraRadera
  3. Vad fräscha dina palettblad är! Mina dog tyvärr i höstas…
    Du - krya på dig!!! 😷
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  4. Krya på dig nu och hoppas ditt nästa svar är negativt.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  5. Ljuvliga palettblad. Dem får du många nya plantor av! Jag börjar längta efter mina
    pelargoner som övervintrar i dotter Lisas källare. Men än får de vänta.
    Tack för paradisträdstips!

    Krya på dig,
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.