onsdag 19 januari 2022

Medans det blåser så rensar jag

Det blåser och blåser så vindkraftverken borde generera ström nu kan man tycka. Något är ju helt galet när man får en elräkning på 13000:-

 Jodå jag har ett avtal med tak som skulle skydda mig mot kraftiga höjningar. Det ska tydligen ordna sig i slutänden. Tur det för jag var nära att kasta mig i älva. Vilket jag ärligen berättade för killen på elbolaget. Tur är väl också att vi inte har någon älv i närheten. Då skulle väl troligen halva byn ligga där.

 Badrumsskåpen var det ju idag. Hmm vad man sparar på slattar och annat underligt. Behöver man tre necessärer? Nej jag tänkte väl det. Passade på att möblera om lite och skötbordet åkte ut. Det ska bli blombord nu. 

In åkte en potta. Ha Ha! Ja inte den vackraste inredningsdetaljen men ändå. Bra att ha. Tyvärr var den för hög för att rymmas i skåpet. Då hade det ju blivit ett pottskåp. 


Nu är det bara det andra badrummet kvar. Det tar vi en annan dag tycker jag.

Kram Pia

3 kommentarer:

 1. Oj, jösses Amalia vilken dyr elräkning. Då får vi hoppas att avtalet håller vad det lovar nu.
  Det känns bra när man städat bort lite i badrumsskåpet tycke jag med.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Usch för de där elräkningarna. Jag begriper mig inte på var allt gick fel?
  Näe, tacksam är jag, tacksam för att vi bara har hushållsel.
  Ja det där med rensa badrumsskåp blir enkelt för mig, vi har inga. Ha, ha, ha.... vi rationaliserade bort det i renoveringen.
  Jag jag skulle väl kanske behöva lägga den energin på att rensa på andra stället :o Men där har jag lite svårt att uppbringa energi.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Ja, det är galet vilka elräkningar det blir! Här hemma hade vi en räkning på knappt 10.000 Kr (betydligt mer än dubbelt så mycket som i vanliga fall) men då är vårt hus ändå på 240kvm och ett spabad som håller drygt 30 grader, så man får vara glad att man har bergvärme och energisnåla fönster m.m (vilket vi har i alla tre hus, tack och lov) Galet ändå! Något måste ju göras åt den här el-situationen!
  Har du symtom också, eller bara testat positivt? Vår ena dotter med sambo har båda testat positiva och de är även sjuka, men ganska lindrigt hittills. Hoppas det fortsätter så och att de små barnen klarar sig. Speciellt den minsta lilla som bara är tre månader... Vi fick vår 3:e dos i tisdags, och man undrar nu hur länge vi ska klara oss...? Folk blir ju smittade på löpande band just nu runt om en...Hade du hunnit få 3:e dosen?
  Perfekt att ta vara på tiden och rensa hemma, nu när du ändå inte får jobba! Så länge du orkar...Jag skulle verkligen behöva rensa badrumsskåpet jag med. Fullt med små förpackningar, gratisprover och hotelltvål m.m som bara ligger där tillsammans med halvfulla gamla produkter... Gör ingen glad ;)
  Ha det gott!
  Kram/Maria

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.