onsdag 4 augusti 2021

Det blev fint

 Min mormor hon sa till mig en gång. Jag bestämmer på kvällen vad jag ska göra dagen efter och sen gör jag bara det. 


Hon sa det när hon blev äldre och inte orkade med sin trädgård riktigt. Då visste ju inte jag hur det skulle kännas att inte orka med riktigt. 

Men nu vet jag och jag gör som hon gjorde. Bestämmer på kvällen vad som ska ske dagen efter. Det var att ta upp löken och rensa i pallkragarna. 

Sen gick det av bara farten med lite till. Som att gräva bort kirskål vid lillstugan och snygga till det lite där. Han som hyr och vi har en överenskommelse. Vi sköter trädgården! Humlen växer och tar liksom över så den måste tuktas. Passade på att olja in trappan också. Resten får bli senare. 

En rabatt nedanför muren hade totalt vuxit igen så vi tog bort den halvruttna slipersen och jämnade till. Där får det bli gräsmatta nu. Buskar klipptes och formades. 

Ja jisses vi jobbade och slet i flera timmar innan vi pustade ut under parasollet. Man måste njuta också av det vackra.

 

Floxen är i sin prakt nu. Doften slår emot en när jag öppnar köksdörren. Det fanns en vit till höger om dörren men den har visst torkat bort. Kan vara sorken också.

Tagetesen Strawberry Blond var en riktig hit. Den har blommor i både gult och mörkt rött och allt i mellan det.

 Ett busfrö från petunian från i fjol får blomma där bland stenarna. Glad blev jag för jag hade missat att ta frön från just den.

 Ja det var igår det, idag startar jag med en god frukost och jag bestämde innan jag somnade igår att i morgon ska jag mest vila.


Kram Pia

4 kommentarer:

 1. Bra beslut, om att du skall vila idag, efter gårdagen! 👍🏼
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 2. Bra att bestämma dagen före vad man ska ta tag i.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Åhh det lät som något jag ska till mig :) Ta dagen som den kommer och bestämma kvällen före...tackar för det tipset!
  Så mycket fint som blommar hos dig just nu. Älskar doften av Flox...
  Ha en glad dag!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Jag heter Silvia Scali och är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag kommer att vittna om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare Pierre Michels tjänst. Jag började procedurerna med henne i fredags och på tisdag klockan 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelse på att överföringen av min begäran på 950.000 kr skickades till mig. mitt bankkonto väldigt tidigt, till min stora förvåning lyckades överföringen. Här är hans E-mail : combaluzierp443@gmail.com


  E-mail : combaluzierp443@gmail.com

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.