onsdag 28 juli 2021

Om luktärt och läsning

 Äntligen kan jag säga om båda. För det har blivit lite luktärter så att jag kan ta in en pytteliten bukett i alla fall. 

Doftar ljuvligt och är så vackra eller gulliga. Jag vet inte hur man ska beskriva dem riktigt. Tycker om att ha små buketter på köksön att vila ögonen på till frukosten. Ja till alla måltider så klart. 

Sedan var det läsningen. Jag har gjort tappra försök med att komma till ro med det. För det handlar om just det, att komma till ro. Ja för mig är det så. För när jag väl börjat så kan jag inte sluta. Jag sträckläser. Blir som besatt av att få veta hur det ska gå. 

Då kan man inte ha en massa annat som står på "att göra listan". Det har jag i och för sig men när det är stekhett så klättrar man inte på stegar och målar vindskivor. Inte jag i alla fall. Dessa två har jag gottat in mig i och Oj så bra, bägge två. Fast jag kom på att jag läst kaninjägaren innan fast glömt bort slutet. Eller kanske inte haft ro att läsa klart. 

Nu ska det visst regna i några dagar och tänk... då kan man ju inte heller måla. Jamen då så, då ska jag leta i bokhyllan efter något nytt att sjunka in i. 

Kram Pia

3 kommentarer:

 1. Vilken tur att det kommer en skvätt regn så du kan fortsätta din läsning 😉😀.
  Ha en fon onsdag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Här har du en till som sträckläser, börjar jag på en bok lägger jag den inte ifrån mig om det så innebär att läsa hela natten :o Ganska värdelöst egentligen ;-)
  Jag har redan läst min bok för den här semestern, så nu håller jag mig till kokböcker, tidningar och korsord :-)
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Har just börjat läsa Där kräftorna sjunger, verkar bra! Är också lite sträckläsare, därför jag läser mest på sommaren, när jag har tid till det.
  Ha det gott!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.