torsdag 17 juni 2021

Värme och goda vanor

 Men oj så skönt och varmt det blev. Tacksam. Jag är på banan igen om man säger så.

 I bland behöver man en käftsmäll liksom för att fatta hur viktigt det är att ha en god fysik, det där med kondition och rörelse ni vet. Balans, styrka och koordination. Det är så viktigt när man blir lite till åren. Håll igång och utmana kroppen så håller den längre. Ja det är i alla fall min teori. Sommaren och den ljusa årstiden är enklare måste jag erkänna. 

Det är inte så jobbigt att ställa klockan en halvtimme tidigare för att hinna med en promenad innan jobbet. Avsluta den med ett dopp i poolen eller kanske i en sjö eller havet om man är lyckligt lottad. Funkar med en dusch också så klart. Jag känner i alla fall att glädjen kommer smygandes som en liten bonus. Sååå härligt!  Mina gamla träningskläder duger ännu. 

Hopp i dojorna och iväg. En dag kvar nu till min första lilla minisemester. Vi är fullvaccinerade båda två och ska ut på äventyr. Självklart följer träningskläder och skor med. Det är det som är så bra med promenader eller Powerwalk. Det kan man göra var helst man är. Helt gratis.

Kram Pia

7 kommentarer:

 1. Visst är det så, att man måste hålla igång för att inte stelna till. Och nu har badhuset öppnat igen så jag kan gå dit och simma. Toppen!
  Låter spännande med äventyr! Ska bli kul att läsa! Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Ja, det är viktigt att ta hand om sig på alla plan! Både fysiskt och mentalt/själsligt.
  Så härliga barnbarnsbilder i tidigare inlägg! Och mazarinkaka... men åh så gott! Min mamma brukade baka det ibland minns jag.
  Mysigt med minisemester, det är sånt man behöver innan riktiga semestern tycker jag. Spännande att se vad ni kommer hitta på.
  Jsut det, det är mina löjtnantshjärtan som jag ska klippa ner och sen flytta på, kanske blev lite otydligt? ;) Nä, pionerna, de törs jag inte rubba. Precis som du säger, de blir lite tjuriga när man flyttar dem.
  Kram och trevlig helg och minisemester!
  /Maria

  SvaraRadera
 3. Har precis samma tänk som du. Ju äldre man blir är det bra att röra på lederna i kroppen så man inte stelnar till.
  Så kul med en liten minitrip.
  Ha en fin fredag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. Visst är det så mycket lättare att komma igång med nya vanor när det är varmt och ljust :-) Tänker precis som du, kroppen ska ju förhoppningsvis behöva hänga med bra många år till, så det är bäst att se till att den kommer i sitt bästa skick för att orka.
  Ha de gott i värmen, kram Catarina

  SvaraRadera
 5. Låter skönt o vara igång! Jag har lagt av mig lite med mina promenader men de får bli ändring på det nu på semestern!
  Ha det gott!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 6. Ja att ha trädgård är bättre än det värsta gymkortet! Promenader gillas och en och annan cykeltur men inte i denna värme!!
  Jag smälter snart bort ha ha...
  KRAM från Titti

  SvaraRadera
 7. Hej,
  Jag håller fullständigt med! Man märker så väl att man måste ha kondition och styrka och balans. Jag som har en krävande hundras (shäfer) tar en rejäl hundpromenad varje morgon innan jobbet och det är ett fantastiskt sätt att börja dagen känner man när man väl är ute. Frisk luft, puls och endorfiner som vaknar i kroppen. Trädgårdsarbete är också bra. Jag får träningsvärk varje gång jag rensar ett land :-)

  Varm kram,

  Anneli

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.