söndag 16 maj 2021

Rabarbertider

 De har växt till sig lite nu, våra rabarber. Så varför inte baka en paj igen. 

Fast en annan sorts paj än sist. Denna är så enkel och snabb att göra. Men jag lade till lite ingredienser för att framhäva smakerna. Jag rev lite mandelmassa ovanpå och klickade ut kokoskräm. Sedan toppade jag med hackad mandel och pärlsocker.  

Grundreceptet som jag fått av svägerskan är:

2 ägg

1½ dl strösocker

1½ dl vetemjöl.

Vispa ägg och socker poröst ha i mjöl och häll smeten i smord pajform.

Fördela rabarberbitarna i smeten och så hyvla över smör eller margarin. Grädda i ca. 20 minuter i 225 grader. 

Sen kan man ju experimentera bäst man vill. Man kan ha äpplen och kanel istället. Man kan säkerligen ha vilka bär eller frukter man vill tänker jag. Men nu är det rabarbertider. Så det fick det bli.

Om den blev god? Jaaaa jättegod.

Kram Pia


6 kommentarer:

  1. Ja, rabarbern växer så det knakar nu :) Fick kokoskrämen ersätta smöret som hyvlas på i grundreceptet? Låter gott med kokossmak till rabarbern. På min to do-lista står det rabarber- och mandelkaka med smak av kardemumma. Men först måste jag hitta nya vispar till elvispen (var tydligen lite för brutal när jag vispade härom dagen för en av visparna gick av) för kakan ska serveras med vispad grädde. Kram Birgitta

    SvaraRadera
  2. Åhh älskar rabarber i alla dess former och speciellt i paj :) Gudagott!!
    Regnet öser ner och så var helgen över igen...
    KRAM från Titti

    SvaraRadera
  3. Rabarberpaj är den godaste av pajer tycker jag. Väntar på en
    leverans från äldsta dottern. Men den största delen av den går
    till rabarberchutney. Så gott som tillbehör till nästan all mat!

    Glad måndag!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Rabarberpaj är så in i bomben gott.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  5. Mm, det låter verkligen gott. Jag brukar alltid göra rabarberpaj genom att först koka rabarberna en aning med socker och sedan göra en pajdeg med smör, socker, havregryn och en dutt vetemjöl. Din variant låter godare.

    SvaraRadera
  6. Älskar rabarber och rabarberpaj. Så svenskt och ett riktigt försommartecken :-)

    Varm kram, Anneli

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.