måndag 19 april 2021

Om att stryka

Vad säger man om det? Jo att det inte är kul alls men det är fint med strukna kläder och örngott. Lite ordning liksom. Ordning är extra viktigt för mig när jag mår så här.

Inte för att man måste stryka örngott men jag gillar när det är strykt och platt utan skrynklor. Så är det. Sen är det det där med dra-på-lakan. Hur tusan ska man vika dem för att det ska bli fint. Har googlat och sett en video men jag fattar inte hur man ska göra ändå. Är väl lite korkad kanske. 

Nåja, jag överlever nog. Men högen kan ligga där ett tag till tänker jag, det finns annat att pyssla med som att göra ingenting i det fina vädret. Slå ned rumpan på uteplatsen och lyssna på fågelsång.

Ett annat sätt är att hänga upp plagget på en galge och spraya på med vatten, hänga ut en stund sen så kan det duga. Brukar jag göra faktiskt.

I morgon ska jag jobba igen, jag har tankat positiv energi hos barn och barnbarn. I bland får man bita i det sura äpplet och bara köra på. Inte känna efter så mycket eller grubbla. 

Njuter av mina hyacinter som blommar nu. Från jularnas hyacintköp som jag planterat ut i rabatterna. Det är sånt som ska fylla ens vardagliga tankar, inget annat. Fast medans jag väntade på att publicera detta så gick jag och strök all tvätt. Känns bra det med.

Kram Pia

3 kommentarer:

  1. Måste erkänna att jag stryker väldigt sällan, mer och mer sällan faktiskt. En och annan skjorta och finblus hamnar ibland på strykbrädan. Strykning är inget jag prioriterar numera, däremot viker jag allt prydligt direkt när det är torrt. Har också en liten ordningsfaschist sittande på axeln.
    Hoppas att du kan njuta av våren även om den känns tung. Tycker verkligen synd om dig när jag själv njuter av varje sekund.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  2. Stryker nästan inget längre. Hänger slätt när det ska torka och viker snyggt eller hänger på galge direkt när det är torrt.
    Stryker bara blusar om det behövs. Och gardiner och dukar...
    Går en vända varje dag i trädgården efter jobbet och tittar på allt som börjar blomma från den ena till den andra dagen. Det går fort nu, så man får hänga med så man inte missar något. Ha en fin tisdag! Kram Birgitta

    SvaraRadera
  3. Stryker inte ofta men behövs det så gör jag det när jag ska ha plagget.
    Inte lätt att vika drapålakan snyggt, jag håller med. Men vikta är mina men kanske inte perfekt då 🙄.
    Ha en bra tisdag.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.