lördag 5 december 2020

Välja glädje och saffranskola

 Om man får välja på en dålig sak och en bra, ja då väljer man väl den bra eller? Jag vaknar här till en sjukt grå och trist morgon, livet är inte så jätteroligt men jag väljer att vara glad ändå. 



Jag gör ett försök åtminstone. Det var samma lika igår. Dagen började inte så bra med sjuk personal och en regnig eftermiddag utomhus. Coronan tär på oss alla. En färd hem i mörkret som jag hatar, men jag valde att vara glad, stanna och handla lite så att jag skulle kunna koka saffranskola efter maten och "På spåret". 

Att bli serverad bakad potatis med räkor och stenbitsrom samt ett glas prosecco är ju inte sånt man deppar ihop över heller.  

Tillbaks till kolorna. Ja vad ska jag säga, hmmm goda men kladdiga och det räcker med en för smaken av saffran liksom stannar kvar i munnen länge. Det är ju bra för då äter man ju inte så många. Hi Hi! Receptet finns här.

Snart ska jag rota runt i jullådorna, tjooohoooo! 

Kram Pia

6 kommentarer:

  1. Man får göra det bästa av skitdagar och ett leende på läpparna och ett positivt mindtänk kan göra susen.
    Bakad potatis såg inte fel ut alls.
    Ha en fin lördag och kola är bra gott.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Det går ju inte att deppa ihop över det grå, för då blir ju livet alldeles för trist. Näe njut av det lilla och att välja glädje är väl ändå det bästa valet.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  3. Att välja glädje och det som är bra, det låter bra och klokt tycker jag! Även om livet inte alltid är en dans på rosor, så måste vi förhålla oss till det på ett eller annat sätt, och ett positivt sätt gör det enklare för en själv - och andra!

    Kram på dig!
    Gunilla

    SvaraRadera
  4. En stor insikt - att vi har ett val och sen försöka välja det som är bra, ja det är en bra inställning. Hör så många runt mig som är 'offer' i en situation. Brukar tänka att varje gång jag berättar för någon att något är dåligt så är lyssnaren olika men jag hör detsamma varje gång - det måste bli självuppfyllande... Jag jobbade på en förutseende arbetsplats där vi för längesen, början 90-talet, gick en veckolång kurs i mental träning och det har jag haft mycke nytta av :) Det plus lite verkliga problem har skapat distans till vad som är problem :)

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  5. Åhhh så söt julkula och den där kolan låter mums!! Hoppas plomberna sitter kvar bara :)
    Disig och grå söndag här också, bara att bita ihop...
    KRAM och glad 2:a advent!
    Titti

    SvaraRadera
  6. Visst är det viktigt att fokusera positivt, kanske viktigare än någonsin, just nu i dessa konstiga tider...
    tack för dina ord om min julgrupp! Himla nöjd själv måste jag säga... tänkte bara förtydliga att det egentligen inte är en kopparbunke, även om det kanske ser lite så ut. I verkligheten är den kanske lite mörkare, mera brun än på bilden, men det är i alla fall en vanlig kruka i någon sorts plåt som jag köpte för "bara" 60 Kr på handelsträdgården. Hoppas de kommer överleva fram till jul...
    Kram och fin andra advent!
    /Maria

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.