söndag 29 november 2020

Tänt var det här

 Jag lovar, inga sprängningar i köket fast det ser ut som en bomb har slagit ned här.  

Men det gör inget för det är så det är. Lite bullar på bänken i en påse, disk i hon som ligger och väntar på att någon ska förbarma sig och stoppa in i maskinen. 


En burk pepparkakor så att man kan stoppa i sig när man vill och så glöggen som står där i lådan utifall man känner för en slurk. Det gör man ganska så ofta. 

I tomteburken finns russin och mandel. 

 Sen tänder jag många ljus inte bara ett eller det första. Nixpix många ska det vara. Många blommor också och jag sätter alla på köksön så vi kan titta på dem hela tiden.  

Krukan har jag fyndat på en loppis på Öland.  Ok jag vet att det är blåklint på den men den är lite fin tycker jag och alldeles lagom julig. Allt måste inte matcha. 

Skidskytte på tv:n om en stund sen en liten promenad kanske. 

Kram Pia

4 kommentarer:

  1. Låter som en skön söndag! Glögg var det ja...det är ju advent!!!
    KRAM från Titti

    SvaraRadera
  2. Tyckte inte det såg så farligt ut! ;) Här var kaos häromdan, när jag planterade hyacintr oh höll på med tallkvistar och dylikt. Men fint blir det ju när det blir klart!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  3. Mmmm glögg och tända ljus, mys på hög nivå är vad det är :-)
    Ha en alldeles underbar advent. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  4. Vadå, vad är det med blåklint, tänkte jag... har jag missat något... är det inte lämpligt att ha en blåklint på krukan... När jag läste vidare fattade jag att du tyckte inte den var så julig... haha ;) =) Klart att allt inte behöver "julmatchas". Jag är inte så där "jul-röd" av mig så jag tycker att det är själva julstjärnan som är "julig" :)
    Så mysigt i ert kök, tycker jag! Du skulle sett hur det såg ut i vårt kök igår... på golvet stod kartonger med lampor som ska upp i bastu-badrummet, på köksön julpiff som ska fram, ett vinterpynt som ska lagas efter att vovven varit nyfiken på den... Ja men typ så ;) Livet du vet ;) =)
    Kram och ha en ny fin vecka!
    /Maria

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.