torsdag 17 september 2020

Virkat överkast

 Vilket hantverk tänker jag som inte är bra på att handarbeta. 

Woow Mormors virkade överkast. Jo jag kan virka men att ha tålamod att få ihop ett överkast till en dubbelsäng. Nix det har jag inte. Men Mormor hade det minsann. Tror att hon virkat flera stycken. Jag har i alla fall två, ett vitt och ett i beige fast med ett annat mönster. I bland så vill jag ha det lite mer modernt men ett virkat överkast känns rätt i vårt lilla hus på landet. Särskilt sommartid. 

Kanske inte att det beigea passar så bra till grått men kasta bort det tänker jag absolut inte. Kanske eventuellt sälja om inte något av barnen vill ha vill säga. Vad tycker ni? Hiss eller dizz på virkade överkast.



Kram Pia

7 kommentarer:

  1. Absolut ingen diss! Det där är ju faktiskt skatter! Jag tror inte det är många som virkar ett överkast idag, även om man är "van virkare". Jättefina! Jag förstår vad du menar med att vilja ha det lite mera modernt ibland, men virkat överkast passar jättebra i ert röda hus med vita knutar på landet! Lite Svensk sommartorp-känsla! Om du inte vill ha det fullt lika "gulligt" så är ett tips att bädda med ett enfärgat enkelt överkast och lägga det virkade dubbelvikt från fotänden och uppåt, uppepå, om du förstår vad jag menar? Lite mer som en filt. Jag tycker absolut att du kan använda beige till grått! Det är sobert och snyggt (om du frågar mig som har grått, brunt och beige i sovrummet... ;) ) och det beige överkastet är snyggare tycker jag i alla fall. Inte lika "håligt" och beige är ju varmare än vitt, så det funkar! Fast det vita är fint det också! Och det är fint så som du bäddat det också! :)
    Vad kul att du visade dem, kommer ju ihåg att du skrev om dem på min blogg i somras en gång ;) :)
    Trevlig helg!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  2. Så fina båda överkasten. Gillar det beiga bäst, själva mönstret. Du kan färga det om du inte gillar beige till grått. Går säkert bra att färga, är väl ren bomull? Tycker det vita passar väldigt bra på sommaren. Kan också virka, men inte stora överkast....
    Trevlig helg!
    Kram Tummelisa

    SvaraRadera
  3. Jag hade flera virkade överkast när vi bodde i Sverige. Men så ett år hade vi påhälsning av råttor i huset när vi var 1 månad på Gran Canaria. De gillade att äta på dessa, så inte mycket kvar av dem.
    Jag tycker inte det är någon dizz alls.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  4. Ångrar jättemycket att jag inte har kvar mormors virkade överkast! Minns inte ens vad
    jag gjorde av det. Avundas dig som har sparat dina. Var rädd om de vackra överkasten. De är värda så mycket! Ingen dizz
    på långa vägar, tvärtom.

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  5. Vilket fantastiskt hantverk! Jättevackert! Så ingen diss från mig...
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  6. Hiss! 👌🏼 Skulle gärna ha ett, men med katter kan det bli problem... helt plötsligt kan det vara klor som drar upp maskor... 🙉
    Kram Gunilla

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.