fredag 25 september 2020

Lära sig saker

 Sitter här och tänker på hur kul det är att lära sig saker. Minns särskilt när jag skulle ta datakörkortet. Det var något som min dåvarande arbetsplats på en låg och mellanstadie skola erbjöd oss. Ja men det måste jag ju såklart testa. Är så glad för alla saker jag lärde mig då men...


Nej jag klarade inte körkortet faktiskt. Jag körde på Excel. Självklart så skulle mina dåliga matte erfarenheter sätta käppar i hjulen. Jag provade om och om igen för att klara testet men icke. När jag senare i livet startade en egen firma så skulle just Excel vara perfekt att ha i kundsammanhang. Jag pluggade på i studiehäftet men kom liksom aldrig riktigt i fas med just Excel.
 


Nu kan man ju gå en kurs igen om man vill. 

En excelkurs för att komma på fötter. Jag som bloggar och skriver en hel del använder mig av Office paketet. Älskar att jobba i World och PowerPoint tex. Man kan använda det till så himla mycket. 



Om man ska ha föräldramöte eller göra ett roligt fotocollage eller köra en bildvisning för släkt och vänner. Men som sagt jag ska nog ta tag i Excel igen. Skam den som ger sig.

Kram Pia

3 kommentarer:

  1. Ja detta vore något! Ett datakörkort! Datorer och teknik är jag helt urusel på...bra tips Pia.
    Kramis från Titti

    SvaraRadera
  2. Har också fått gått på datakurser när jag jobbade på kontor.
    Excel tyckte jag var kul med stapeldiagram och allt som man kunde få till av olika formler. Men om jag klarade datorkörkortet vet jag faktiskt inte.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. PC körkortet... ..det påminde om för länge sen. Jag jobbade på IBM när de första ordbehandlarna kom och då lärde jag mig kortkommandon. Det har jag haft nytta av ända sen dess. Excel kan kännas komplicerat - det är så mycket som går att göra där. Att jobba i ett stort företag och inte kunna Excel går nog inte idag - vi drunknar i excelfiler det är ofta ett försteg för ett systembehov. Trots det så har jag ändå växterna i en accessdatabas - jag är mer hemma där :)

    Det viktiga är väl att ha viljan att lära mer och nytt :) Lycka till! Carina

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.