tisdag 1 september 2020

Årets flopp

Ja vad kan det vara? Jo allt faktiskt Ha Ha! Näe inte riktigt men mycket sanning i det ändå. Klockrankorna som jag sådde så många och hade stora förväntningar på, ja det blev en riktig flopp. 


Inte alls så många blommor som jag tänkt mig. Rotsellerin som jag för sådde och vårdade.


 Ja inte blir det mycket av dem inte. Syns ju knappt där i lådan. Pyttsan! 


Tomatskörden lyser med sin frånvaro som alltid. Vad gör jag för fel? Nåja några gurkor fick vi och jätte fina rödbetor. Ja morötterna och löken blev också bra. Tefatssquashen jag fick av kollegan hade jag också gett upp hoppet om. Men titta här. 


Kan bli något ändå om inte frosten kommer och nyper dem.  Floppen är också min tand. Den verkar inte vilja bli bra den inte. Har varit hos specialisttandvård och gapat i en och en halv timme. Käkarna är ömma och huvudet dunkar. Blir så stressad över att vistas i stan. Trängseln, trafiken och hetsen. Parkerings appar och hissar. Hjälp! Bäst att lägga mig med lite avslappningsmusik.
Nya tag i morgon.


Kram Pia

3 kommentarer:

  1. Vad knepigt det är med vissa saker man odlar, en del blir hur bra som helst och annat ingenting. Man lär av misstagen säger de vana odlarna, men när man inte vet vad man gjort fel då?

    SvaraRadera
  2. Vi har inte lyckats med våra tomater någon gång sedan vi flyttade till Spanien.
    Hoppas du kommit ner i varv efter statsbesöket.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Tror att klockrankorna kommer igång sent på säsongen, kanske det trista julivädret gjorde att de blev ännu senare?
    Och visst är det lurigt med grönsaksodling (och annan också förstås), ibland göra man allt rätt och ändå blir det fel. Bara att glädja sig åt det som funkat bra och ta nya tag nästa år. Trist med tanden! Håller med om stan :)
    Allt gott. /Ulrika

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.