måndag 31 augusti 2020

Regnig eftermiddag


Himlen öppnade sig på vägen hem.  Jag var trött och seg och torkarbladen gick för fulla muggar. Tänkte att det kan vara mysigt att bara svira om till mysbyxor och slänga sig i soffan efter middagen. 


Kikade ut på blommorna och konstaterade att det var klokt av mig att rädda plättarna i luften. Den som jag haft på köksön i våras men som torkade ut lite. Jag slängde bara ut den i rabatten. Tänkte att den kunde ligga där och bli till ny jord.  Men en dag så ser jag att den lever och gör en livräddning. Planterar om och placerar i växthuset. Senare hamnar den här i den blåa urnan med petunian. Vilken växtkraft. Nu ska jag ta några skott så jag har i höst inomhus.  


Även om det känns lite höstigt idag så är det fullt av knopp i rosen igen och floxen blommar underbart. 


Än finns det dagar av sensommar kvar fast det är höst enligt almanackan i morgon.


Kram Pia

3 kommentarer:

  1. Ja tänk att det ligger höst i luften...det gick snabbt! Fortfarande varmt på dagarna men ja september är ju en höstmånad, bara att bita ihop o hoppas tänderna håller inför höstmörkret :)
    Kram Titti

    SvaraRadera
  2. Tyckte redan det var höst i luften i morse när vi skulle iväg.
    Vilken tur att du kunde rädda din planta.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Himlen öppnade sig igår när jag var ute på min morgonpromenad... en tjugo minuter innan jag kom hem... hade inga regnkläder, var plaskvåt ända in på behån... 🙉 Men det är ju skönt med regn! 😅

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.