söndag 30 augusti 2020

Lugna ner mig vid havet

 Jag är så ända in i glödhetta förbaskad. Jag har försökt att avboka ett hotellrum men se det verkar vara stört omöjligt. Jag ringer hotellet ber att få avboka men Nej det går inte, det får du göra via Booking. Jag går in på hemsidan, loggar in och där finns inget bokat. Konstigt!


Jag fick aldrig någon bekräftelse på bokningen heller. Så därför ringde jag samma dag till hotellet för att förvissa mig om att det var bokat. Jo då det var det i mitt namn. För att kunna boka av så måste man ha bokningsnr + en pinkod. Det har jag aldrig fått. Jag har skickat ett flertal mejl till både hotellet och Booking men avboka verkar vara sjukt svårt för dem att göra. Vad är det som är så svårt? Mitt namn och datum finns ju.


 Jag kokar över så vi packar ryggan och drar ut till havsbandet för att få lite ro i själen. Så vackert med ljungen och klipporna. Vi äter och njuter av vågskvalp och sol. Fast det var mulet en liten stund. Så himla gott med en mozzarella smörgås, råkostsallad och en macka med stekt ägg. Älskar att vara där och bara vara även om det kröp lite i kroppen idag.


Något lite lugnare i själen fortsatte vi på småvägar vi aldrig åkt på. Upptäckte nya smultronställen nära oss. Hemma igen fick jag ett nytt mejl om att de försökt nå mig på telefon. Jag ringer upp och får höra av en inspelad röst att om man inte har bokningsnummer eller pin så får man ingen hjälp. Åhhh!!! Nej aldrig mer boka via Booking, aldrig ens sätta min fot på strandhotellet i Öregrund. Usch! Dålig vecka för mig. Jag tänker inte alls ändra hur jag tänker kring det, nä-nä-nä.



I morgon börjar en ny vecka och den ska förhoppningsvis bli bättre. Jag ska försöka ändra på det jag inte gillar. Vi får se hur det går.

Kram Pia 

2 kommentarer:

  1. Men herre jösses så krånligt det ska vara. Bara en jäkla princip sak som man kan kringå om man nu vill vara hjälpsam.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Men ska det verkligen behöva vara så svårt?? Om hotellet har en bokning i ditt namn, via booking då borde du ju se den när du loggar in?? Och nom inte annat så borde de väl kunna hjälpa dig över telefon på något vis?? Åh vad jag INTE gillar sånt där krångel! Saker ska bara fungera!

    Så härligt ändå att få varva ner vid havet! Jag tokgillar havet! Ger sådant lugn och energipåfyllning att sitta och blicka ut över ett hav!

    Angående den blå sommarklänningen... Antar att du kanske menar att ha mörka strumpbyxor till, när du skriver vinterpiffa...?
    Nja... jag tycker nog att just den klänningen faktiskt är för mycket sommarklänning, oavsett strumpbyxor...Den blå färgen är ganska kall, tycker jag. Visst, jag kan ju testa med svarta täckande strumpbyxor, men jag tror ändå att den kommer få vila i garderoben till april-maj. Jag har så många andra klänningar att använda som jag tycker passar bättre, och som inte passar på sommarhalvåret istället ;) Men det kanske inte var så du menade med vinterpiffa?
    Kram och ha det fint!
    /Maria

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.