måndag 3 augusti 2020

Skogen levererar

Mina planer var egentligen inte alls att åka till skogs idag, men jag lät mig övertalas. Klä på dig ordentligt så du slipper bli uppäten, makens råd. Jo jag gjorde som han sa och kletade in mig med diverse myggmedel och långbyxor. 


Målet var kantareller. Jag vet inte varför jag blev så sjukt trött överallt. Slut, svettig och väääldigt irriterad. Jäkla terräng helt enkelt. Upp och ner, hit och dit och så massa grenar och fyllda diken. Rätt som det var så fastnade armen i en gren och blodvite uppstod. Jag hittade förövrigt ingen svamp, jo kanske en. Maken hittade fler. För att få lite vila så satte jag mig på en sten och började plockade blåbär. Massor fanns det. Men eftersom jag inte var på blåbärsjakt så funkade inte min lilla knasiga hjärna alls på det. 


Jag hatar skogen, jaa så vrålade jag helt plötsligt flåsig, svettig och trött. Ingen sanning i det faktiskt, bara lite frustration.  


Svampen rensades av maken och så bjöds det på kantarell macka de´lux. Jorå han hade lärt sig av en svampexpert hur man ska tillreda kantareller. Gott var det i alla fall. 


Blåbär har vi i alla fall till yoghurten i morgon bitti. Inte mer än så. Gott nog!



Kram Pia

3 kommentarer:

  1. Ibland känner man så, utan att man egentligen vet varför... Men ni fick ju i alla fall lite lön för mödan, det ser väldans gott ut!
    Kram!!

    SvaraRadera
  2. Ja jösses! Ja alla skogspromenader är inte kul :) Verkligen inte...men en kantarell macka och lite blåbär till frukost ÄR verkligen GOTT NOG!
    Kram :)

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.