lördag 1 augusti 2020

Baka, baka liten kaka och lite gnäll

Klart man ska baka något och använda råvaror från trädgården. Japp squash igen. Så vacker.


En busenkel kaka som man bara rör ihop och gräddar i ca. 40 minuter. Den är inte för söt och lite härligt crunchy eftersom man har antingen nötter, mandel eller solrosfrön i smeten. Receptet hittade jag här.  Inspirationen kom från mamma som bjöd på den häromdagen.
Jag hade ingen olivolja så det fick bli rapsolja och lite flytande milda. 


Annars så händer det typ inget alls. Jag får liksom inte tummen ur som man brukar säga. Sedan sker det saker som gör att man tappar  energi. Som att pumpen till brunnen behövde bytas igen. Det gjordes för 8 år sedan och då trodde jag ju att det skulle hålla resten av vår tid här. Så alla mina förhoppningar om ett nytt kök gick upp i rök. Herre jisses det är ju bara 24 år gammalt. Tror det kan hålla några år till. Ha Ha!  Att jobba på ute i garaget går inte heller enligt planerna. Kanske bäst att lägga allt på is och hoppas på att orken återvänder.


Törnrosas kjortel som jag verkligen kämpade med för att få att växa. Jamen Hallå! Den syns ju knappt mot vårt röda hus. Hur tänkte jag där? Inget är som det ska detta märkliga och konstiga år. Ja jag är bitter och rätt så sur faktiskt. Usch och fy och Bläähh! Så nu är det sagt. Bäst att ta en kaka till kaffet och försöka tänka positivt. 


 Kan ju ske under. Plötsligt händer det. Ja ni vet. Det ska visst bli finväder och jag har några dagar kvar ändå av semestern.


Kram Pia

6 kommentarer:

 1. Det är både ok och naturligt att ha sina svackor ibland. Ny pump är ju en både trist och dyr investering. Nytt kök så mycket roligare! Igår gick jag mest runt och kunde inte riktigt hitta energin, motivationen egentligen, att börja med något...

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 2. Upp med hakan nu! Men jag förstår dig...allt som kan gå sönder går sönder...min bil fick jag knappt köra hem efter besiktningen! Lär bli en dyr historia. Törnrosas kjortel är jättefin mot din röda vägg, så det så :)
  Ta en kaka till nu och njut av solen Pia!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Livet går upp och ner och ibland är det riktigt motigt.
  Klart man vill hellre ha nytt kök en behöva lägga slantarna på annat.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. Ta en deppardag eller två och pyssla om dig, så kommer det att kännas bättre sen.
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Hej Pia!
  Kakan ser riktigt god ut, och du har riktigt fina blommor i trädgården.
  Tråkigt med pumpen.
  Ha det gott /Kram Marika

  SvaraRadera
 6. Ja, squash er virkelig en anvendelig grønnsak! Kaken ser god ut.
  He-he. Jeg har Torneroses Kjol i ampler, men har hvitt hus :)
  God søndag!

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.