lördag 20 juni 2020

Mat på fat och odlad spenat

Vi odlar en hel del här. Oj! Oj! vad det växer. Dax att skörda spenaten och frysa in. 


Att ta in lite färsk och stuva till fisk och färskpotatis är inte fy skam det kan jag lova.  Härligt med lite dill till potatisen också. Vår potatis är inte klar ännu så vi fick köpa. Skrattar lite åt lockpriserna, allt från 99 öre till 15:-/kg


Det blev lite spenatstuvning över som stod i kylen. När jag skulle baka brödet till midsommarfirandet så hade jag faktiskt i den i degen. Det gick väldigt bra och brödet smakade gott. Bättre än att slänga.


Klarblå himmel här och strålande sol. Termometern visar på 25 grader redan. Det blir en varm dag vid poolen tänker jag. Eller i skuggan under parasollet och stora granen. 


 Önskar alla en fortsatt trevlig Midsommarhelg. Njut av blommor och grönt.

Kram Pia



5 kommentarer:

  1. 100 år sedan jag skrev här!!!! Bättre sent än aldrig! Du ser, jag har koll på dig!

    SvaraRadera
  2. Kul att kunna skörda en massa egenodlat.
    Brödet såg mums ut.
    Ha en fortsatt fin midsommarhelg du med.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Jamen så härligt! Njut av ALLT! Ha en skön helg...
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  4. Men åh så fin skörd! Superfräscht med egenodlat!
    Fiffigt att testa med spenat i brödet!
    Ha nu en fin midsommardag!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  5. Härligt att plocka maten i trädgården :-)
    Vi har också fryst in vår spenat och jag funderar på vad jag ska göra med all mangold? Misstänker att den går samma väg som spenaten, smakar ju likadant.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.