tisdag 12 maj 2020

Kejsarens krona

Nu står de i full blom, kejsarkronorna. Pampiga och ståtliga tycker jag. Matchar min enorma huvudvärk och stora oro. Som att bära en tung krona.


Kunde inte låta bli att testa sätta en i vas. Ja utomhus tänkte jag. Naturen är full av blommor nu och jag passar på att ta lite här och där att pynta borden med.  


Tycker man ska njuta av det på nära håll också. I den emaljerade kannan från Kockums samsas några sälgkvistar med kejsarkronan. 


I den gröna krukan finns hägg, måbärs kvistar, hyacinter och gullviva. En liten majbukett kan man säga. En salig blandning av färg och form. Det känns så härligt. Det i jämförelse med att så många frångår rekommedationerna. Jag är sjukt orolig och nojig.


Mitt råd till alla är: Försök härda ut. Ni som är och har unga och friska omkring er och som umgås hejvilt på offentliga ställen och sedan traskar in på jobbet där jag och många andra måste vara trots fara för nära och kära. Tänk ett litet, litet steg till. Tack på förhand. 

Kram Pia


6 kommentarer:

  1. Oj så vackert och tjusigt och extra tjusig den blomman var =D

    SvaraRadera
  2. Vilken ståtlig och vacker blomma.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Åhh kejsarkronor tillhör mina favoriter, men det beror säkert på att de inte trivs hos oss. Jag får alltid beundra dem, suktande, på avstånd.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  4. Kejsarkrona i blom så vacker och ståtlig.Så fin vårbukett du har i din vas, helt klart ska man plocka in så man får njuta lite extra av det som blommar ute i trädgården och naturen.Visste du att vattnet som Sälgen står blir ett bra vatten att använda när man ska gro plantor det innehåller ett medel som gör att de gror bättre.Ha det gott/Margareta

    SvaraRadera
  5. Vilken cool blomma! har nog aldrig sett tror jag!?
    Nä nu måste vi skynda långsamt och fortsätta tänka oss för, så vi kanske kan få "öppna upp" lite i sommar, det håller jag med dig om!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  6. Hej Pia,
    Tusen tack för dina kommentarer hos mig. Jag har inte haft internet hemma på ca. en månad och har inte varit lika flitig i kommentarsfälten.

    Men vilken vacker och ovanlig blomma! Jag har aldrig sett en sådan förr. Verkligen intressant.

    Ja, vi inom skolvärlden kommer i kontakt med allt och alla genom våra barn och ungdomar....Man får hoppas att det här eländet är över snart.

    Kram och stay safe!

    Anneli

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.