söndag 10 maj 2020

När man får tummen ur

Vissa projekt vill man liksom skjuta framför sig. Vi gör det sen ni vet. Eller det kanske ni inte vet. Vissa har ju den förmågan att jobba klart på en gång. Så jobbar inte vi.



 Förra året så fick vi ett träd i bitar av en granne. Det skulle sågas upp och klyvas. På grund av makens hälsa så har det inte blivit av. Ja för jag kan ju inte såga med motorsåg, eller jag tror inte det i alla fall. Bäst att inte utmana ödet. Men i helgen så har det sågats, körts skottkärra på skottkärra med ved så rumpmusklerna vibrerar. Sedan så har maken klyvt upp allt. 



Under tiden for jag fram som en mullvad i nedre trädgårdslandet. Kirskålen rensades bort så gott det gick bland rabarberna och hallonhäcken snyggades till. Rosenhäcken klipptes lite och taggarna sitter i om man säger så.




 Jag planterade några studentknappar och akleja runt stenen där nere, tror det kommer bli fint sedan. Visar en efter bild om en månad eller så. 



Sedan jagade jag maskrosor och tistlar. Kroppen känner verkligen att den lever. Fast det känns skönt och sunt. Jodå jag njuter av allt också som gullvivorna till exempel. De är allt från gula till röda och orangea.



Kram Pia


4 kommentarer:

  1. Jag eller vi är nog lite som du/ni med saker och ting. Vi fortsätter en annan dag som kan bli väldigt långt hopp mellan dessa dagar. Men det är skönt när det blir klart till slut.
    Ha en ny bra vecka nu.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Nä ni är inte ensam om det, vi eller framför allt jag är jätteduktig på att skjuta jobb framför mig och "en annan dag" används ofta. Skönt ändå att ni fick massor gjort. Kram Eva

    SvaraRadera
  3. "Så rumpmusklerna vibrerar..." hahaha... jag döööör... du är för rolig du! =)
    Jag har faktiskt koll på att du gillar vitsippor och plockar! ;) =) Och inte tog jag det där med gräsmattan som kritik, nä nä ... jag undrade mest om det var vår matta du tänkte på eftersom vi tänkte utöka den och det blev lite lustigt ;)
    Så himla flitigt ni jobbat på i trädgården! Här är vi också lite så att det skjuts upp... eller kanske inte så lite alla gånger.. ;) Min man äääälskar inte att hålla på med trädgård men han kan inte tänka sig att bo utan trädgård heller ;)
    Kram och ha en ny fin vecka!
    /Maria

    SvaraRadera
  4. Ja den där tummen hm...ibland sitter den fast :) BRA jobbat i trädgården och det är ju faktiskt gratis friskvård! Trots att allt värker och ömmar när det blir kväller. Kallt idag, ska visst bli frost i natt också.
    KRAM från Titti

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.