torsdag 26 mars 2020

Nya hälsovanor


Tänk att man snöar inne i gamla vanor. Ja man gör som man alltid gjort. 

Iste med acai

Jag som typ alltid äter smörgås med ost till frukost kan nästan inte tänka mig att byta ut det. Jag bestämmer mig för att bara äta ost på helgen, men nej då, nog ligger det en ostbit där på mackan ändå, måndag som onsdag. Sedan kaffe såklart. Ett ägg kan det bli och yoghurt. Varför gör jag inte en hälsosam smoothi i stället? 

Smoothi Green Master

Svar, vet ej. Om man vill så går det brukar vi säga. Fast det är svårt. Det tar lite tid bara. Sen gäller det ju att man har allt hemma som behövs. Planera sina inköp med andra ord. Samma sak med det, jag handlar det jag brukar, en bit ost och lite bröd. Ha Ha!

Glutenfritt

Sedan det där att äta mindre gluten eftersom min mage är krånglig. Nej då, man kör på som vanligt och fortsätter må dåligt. Märkligt!


 Laga god och nyttig mat som man mår bra av, det är jag rätt så bra på ändå. Som sagt ett steg i taget. Här finns lite nyttigheter om man vill testa.


 Kram Pia


I samarbete med Superfruit

2 kommentarer:

  1. Jag åt också alltid ett par ostmackor till frukost "förr". Men så bytte jag ut det på vardagar till en skål med havregrynsgröt med blåbär och mjölk. Mår mycket bättre i magen och gick ner ett par tre kilo efter förändringen. På helgerna "lyxar" jag till det med rostmakor och ibland lite annat "extra". Vi har ju även förändrat en del när det gäller middagen. Måndag - torsdag serveras vegetariskt, och alltså inte då halvfabrikat och sånt konstigt, utan mycket rätter med grönsaker! Vi mår bättre av det och P har fått bevisat att olika värden som testats hos företagshälsovården blivit mycket bättre. Märker man skillnad är det ju extra kul. Nuförtiden känns det självklart att äta både havregröt (tyckte gröten var skit-tråkig från början, nu kan jag längta efter den) och skippa falukorven och mycket annat ;) Men det krävs som sagt en del planering och ofta lite längre tillagningstid...
    Smoothie gör jag dock typ aldrig... men det är ju gott, så kanske ska göra det på helgerna?!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  2. Jag är en vanemänniska gröt med frukt på under vintern. Yoghurt med frukt på under sommaren. Till denna skål har jag färskpressad juice och ett ägg till och en liten macka ibland. Så min frukost är ganska stor och mäktig och jag håller mig till middagen på den. Ett äpple eller annan sorts frukt kan slinka ner vid lunchtid.
    Men varför ändra på något man gillar, vem har sagt att en ostmacka är fel att äta. Men känner du att din kropp inte mår riktigt bra av det ska man kanske försöka se ett annat alternativ för detta.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.