onsdag 25 mars 2020

Höja smakerna

Hej! 
Idag tänkte jag inspirera lite om jag nu kan det. Vi har salt och peppar i små kärl på köksön. Ja för en del vill ha saltare eller lite mer peppar på maten.  


Gott att dra på lite svartpeppar på frukostmackan om den innehåller färsk tomat tycker vi. Jag fick ett ryck att jag skulle ta våra små flaskor som säkert är tänkta att ha snaps i till kryddflaskor.  Nu har jag salt, svartpeppar och oregano i den lilla trälådan.


 Man kan ju låta burkar eller flaskor stå i liten korg eller på en bricka om man hellre vill det. Färska örter är ju så underbart att ha på köksbänken. 


Jag odlar själv varje år, det är jätteenkelt.  Man kan odla i vad som helst nästan. 


Konservburkar är fint tycker jag.




Sedan så torkar jag örterna och lägger ner i gamla sparade småburkar.  Självförsörjande på några av smakhöjarna i alla fall, det känns härligt.


Ok blev ni inspirerade nu att odla örter eller använda småflaskor till kryddorna på bordet? Hoppas det så man gör någon nytta när man sitter här och glor. Rusa inte iväg och köp nytt utan leta i gömmorna först. Återbruka och förnya med det man har.


Våffeldagen idag har jag hört. Kanske det blir en till eftermiddagsfikat. Men det blir inte persilja på utan jordgubbssylt och grädde.

Kram Pia









3 kommentarer:

  1. Visst är det kul att ha sin egna lilla kryddsamling. Att odla i gamla plåtburkar är både snyggt och coolt.
    Tack för alla braiga tips.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Hallå raring... så fiiiint... å jaaaa såklaaart blir man inspirerad... Jag har övervintrad rosmarin som jag hoppas ska klara vårsolen och i år tänkte jag också försöka utöka vår kryddträdgård...basilika är nog det jag äter mest så det tänkte jag försöka ge mig på...;)

    SÅ skrattar jag som vanligt när jag läser hos dig...du skriver ju så roligt om köttbullar, laxar, icke-kramar och knasiga skyltar ute i skogen...;)

    Kraaaaaam o ha en mysig kväll!
    Katarina

    SvaraRadera
  3. Så snyggt och praktiskt med de små flaskorna, har själv sådana flaskor som jag funderat på vad jag ska göra med, nu fick jag ett jättebra förslag. Kram Eva

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.