torsdag 13 februari 2020

Förskola i modul


Om man får önska, och det får man faktiskt. Ja då skulle jag önska att våran förskola skulle totalrenoveras. Men var skulle vi ta vägen under tiden? Det är ju frågan. Svårt att bedriva en verksamhet i renoveringskaoset. Det fattar ju vem som helst. Men jag minns att det kom moduler en gång när jag arbetade på en skola. Skolan var för liten och behövde plats för fler elever så under tiden det byggdes nytt så funkade det med ett modulhus på skolgården.


Supersmart ju. Det skulle ju vara lösningen för oss. Ja eller om vi kunde få en helt ny, det vore ju drömmen. En annan tanke är att bygga ut förskolan med en avdelning till. Möjligheterna är ju många med moduler som här ovan. Som sagt, önska får man. 

Minska utsläpp med modulbyggnad

Bygger man i moduler av trä istället för andra byggmaterial minskar utsläppen av växthusgaser kraftigt. Trä binder koldioxid, och byggande i trä hjälper till att lösa klimatkrisen. Dessutom visar forskning att träbyggnader ger ett gott inneklimat.
Sånt måste man ju också ta med i beräkningen tycker jag.

Kram Pia

1 kommentar:

  1. Verkligheten är fylld av gråa trämoduler staplade på varandra om jag tittar ut genom sovrumsfönstret mot parkeringen på andra sidan gatan.. Eleverna på Kristinegymnasiet använder dem medan hela stora skolan får ny ventilation och viss renovering. Bra så länge man vet att det är tillfälliga salar. En bra lösning... men inte är det vackert! Hoppas det löser sig för er. Och det beror väl som allting annat på pengar.

    Hjärtekram idag från Eva-Mari

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.