måndag 10 februari 2020

Bland spillkum och pepparkvarnar

Innehåller annonslänkar till Ellos

Köket är husets hjärta brukar man säga. Jag håller med. Matlagning är något som jag verkligen gillar. Tycker om att ha porslin efter humör och maträtt. Ja jag är en samlare, kanske skulle fötts som ekorre. Jag är ändå glad över det jag har. En blandning av gammalt och nytt.


Nu har jag ju haft många år på mig att fylla skåpen med saker som jag tycker om. Dom här fina salt och pepparkvarnarna fick maken i julklapp ett år från sitt arbete. Du hittar dom här. Pepparkvarn


Salladsbestick har vi nog tre eller fyra stycken. De andra jag har är i plast. Inte så kul faktiskt. Jag gillar dessa men skulle gärna ha några fina i trä. Känns mer äkta på något vis. Dom här är fina Salladsbestick 


När jag gör en stor matig sallad så använder jag gärna spillkum som det heter, ja eller skål med pip. Jag har fått min i present när jag fyllde 20 kanske i alla fall runt där.  Om man inte vill eller kan dreja en själv så kolla in denna Skål med pip .
 Sen detta med servetter. Så lite som gör så mycket för hela dukningen tycker i alla fall jag. Mina här på bilden är gammelmormors hemvävda linnehandukar. Så fina! Hon hette Elvira Nilsson. Nu har man ju kanske inte sådana men det funkar lika bra med sådana här Servetter ju.


Kram Pia

2 kommentarer:

  1. Galet fina kökshanddukar! De skulle jag använda som servetter!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Att blanda gammalt med nytt är snyggt tycker jag.
    Och ekorre det är ett sött litet djur 😉😀.
    Kam Carin

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.