torsdag 30 januari 2020

Tid för vila och bagels

Ditt ligament har faktiskt gått sönder, det är inte helt av men trasigt. Du måste ha foten lindad hela dagarna, inte gå i trappor, använd kryckor om du ska gå ut och sov med foten i högläge. Läkarens ordination. 

Primulan blommar där ute i Januari. Konstigt!

Ja Ja! Jag ska. Men jag måste väl röra mig lite? Absolut inte sitta och stelna till. Svårt att veta hur man ska bete sig faktiskt. Tack och lov för datorn, min räddning. Här sitter jag stilla i alla fall.  Ute så regnar det och jag blev lite sugen på att baka. 


Det är väl en alldeles lagom sysselsättning för mig tycker jag. Bagels fick de bli minsann. Har aldrig ätit men vad tusan... Man måste ju våga lite här i världen. Våga vara, chansa och testa nytt. Det är jag i ett nötskal. 


 Men det var rätt så krångligt att baka, först koka sedan grädda. Jag tror inte jag ska göra om det igen. Dom smakade gott, var så där sega och fluffiga som jag hade hoppats på. En klassisk bagel serveras med färskost och rökt lax. Sen får man ju ha vilket pålägg man vill.




 Kram Pia

3 kommentarer:

  1. Kära vän, nog stämmer din energi överens med den egen bedömning..Men att sätta igång med bakning var nog inte vad ”farbror doktor ”sa...tur du har en tålig och lugn man!
    Ser väldigt gott ut, men jag har just lovat min dotter pausa mellan alla göromål. Älskar just blå primula, gläd dig den blommar om än tidigt !
    Oj då ,glömde äta lunch, kram och meditation kanske senare?

    SvaraRadera
  2. Nu är det bäst du gör som doktorn sagt till dig.
    Vår kompis här nere hade varit och handlat primula idag på trädgårdshandeln. Inte konstigt här men i Sverige nu är lite märkligt. Men superfina är den och en riktigt vårblomma.
    Dina bagels såg jättegoda ut. Tror aldrig jag bakat detta för att det är så krångligt.
    Ha en fortsatt bra torsdag och sitt still 😀.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Men fy vad trist! Man vill aldrig röra sig så mycket som när man måste ta det lugnt. Lyssna nu på sakkunskapen.

    Ha en fin helg ändå.
    Kramar från Eva-Mari som heller aldrig bakat krångliga bagels.

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.