torsdag 9 januari 2020

Blandade känslor och en varm macka


Blandande känslor här. Första jobbdagen på länge. Jag gillar ju mitt jobb men att skrota runt här hemma och bara slappna av dag efter dag så skönt, det kommer jag verkligen sakna. Fast egentligen så tänkte jag bjuda på en varm macka. 

När jag gör Janssons frestelse till jul. Ja jag gör bara den då, möjligen till påsk också. Då köper jag i alla fall ansjovisfiléer såklart. Eftersom det inte är så många som gillar den rätten här hemma(blandade känslor) så blev det lite ansjovis över. Jag lade dom i en liten glasburk med lock och sparade i kylen. 


Några dagar senare så användes dessa på en varm macka, en pizzatoast kan man säga. Lunch till mig själv. Det påminner om min barndom när Mamma bjöd på bakpulverpizza med just ansjovis på. Så grymt gott! Bara att bre på tomatsås eller ketchup på en rostmacka. Lägg på några ansjovisfiléer och tomatskivor. Toppa med riven ost (massor av ost kvar från julbordet) och ev. lite hackad rödlök, skjuts in i ugnen.
Njut!

Kram Pia

4 kommentarer:

  1. Men så gott det där lät. Har aldrig tänkt tanken att göra varm macka på ansjovisfiléer innan.
    Tack för tipset.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Men mums! Jag älskar både Janssons och varma mackor. Klassiska rätter. Jamen visst var det skönt att vara ledig så länge och att bara få skrota runt hemma :-) Det har ju jag också gjort...Men nu blickar vi framåt och vips så är det sommarlov skall du se.
    Kramen och ha en fin fredag!
    Anneli

    SvaraRadera
  3. Men så smart! Tack för tips, nu ska här göras varm macka med ansjovis vid något tillfälle! Jag gillar Janssons, men i lagom mängd och gör den nästan bara till jul, jag med. Någon gång har jag skippat den till jul eftersom inte så många äter av den, och då har jag gjort den till kvällsmat med knäckemacka och en öl någon av de andra jullediga dagarna.
    Jag förstår att du gärna skulle fortsätta skrota runt hemma och vara ledig... jag njuter fortfarande av min ledighet och har inte tröttnat ett dugg...
    Tack för alla fina ord du öser över vårt hus! Jag blir SÅ glad, de betyder massor!
    Kram och trevlig helg!
    /Maria

    SvaraRadera
  4. Varma mackor är godare än pizza tycker jag. Gör det ibland när jag har snuttar över av sånt som passar. Skulle genast tacka ja till din macka!

    Må gott.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.