Hej Hej!
Idag tänkte jag bjuda på en lättgjord majonnäs. Den tar ca.3 minuter att göra. Så himla bra och väldigt god.
Det blir ganska så mycket och den håller ungefär en vecka i kylen. Om den är nyttig? Nja det beror ju på. Allt behöver ju inte vara nyttigt utan bara gott.
Alla ingredienser bör ha samma temperatur.
1 ägg ( obs! inte bara gulan )
2 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger eller pressad citron
2 dl neutral rapsolja
salt och peppar
✥
Knäck ägget i en hög burk blanda i allt det andra utan att röra.
Fram med stavmixern och kör till den tjocknar.
Om man tillsätter lite pressad vitlök och en gnutta cayennpeppar så blir det ju aioli.
Jag gillar majonnäs till räkor och ägg. Blir ju väldigt gott att ha en klick i coleslaw också. Godaste räkmackan fick bli vår fredagsmiddag och så en liten dry martini till aperitif.
Nu kör vi lördag hela dagen och jag tror bestämt att vi ska få lunchgäst idag.
Kram Pia
Bästa! Ja jag gillar majonnäs men har aldrig testat att göra en själv! Kanske dags nu med dina tips :)
SvaraRaderaLördag och ha en skön sån Pia!
Kram Titti
Gott med hemmagjord majo....och såå gott till räkmacka, mums !
SvaraRaderaTrevlig helg !
Kram bia
Ditt inlägg skulle jag ha sett tidigare innan vi åt våra räkor med köpemajonäs.
SvaraRaderaTack för receptet.
Kram Carin
Jag har sett hur de där smidiga varianterna blir lyckade men aldrig provat. Älskar räkor och de äts oftast på ditt sätt.
SvaraRaderaNu ska jag spara ditt recept!
Glad söndag!
Kramar från Eva-Mari
Ja, det verkade ju inte så svårt, tack för tipset, det måste jag prova!
SvaraRaderaKram Gunilla