måndag 2 oktober 2023

Oktobermood och ett dilemma

 Jag både gillar och ogillar hösten. 

Det som gör att man uthärdar är ju de klara fina höstdagarna med sprakande färger mot en klarblå himmel. Luften är skön att andas in och temperaturen lagom för att man ska kunna vara aktiv. Astrarna blommar för fullt.

Det som jag gillar mindre är mörkret och vetskapen om att snart kommer den gråa och för mig helt hopplösa November. 

Men nu ska jag inte sjunka ner mer i sörjan, jag ska fokusera på att bli den där glada och kreativa Pia som jag egentligen är. Försöka tänka på bra saker och göra sånt som får mig på banan igen. Nu till dilemmat.

Sist när jag var på vårdcentralen för att ta prover så kom det in en kvinna. Inget konstigt med det men jag såg direkt att hon hade klänningen ut och in. Vad ska jag göra? Så pinsamt. Hon reste sig och gick på toa. Phhu! Hon har säker sett det och går och fixar till det. Nej det hade hon inte. Hmmm ska jag se om jag kan skriva en lapp till henne för inte vill jag ju basunera ut det i väntrummet så att alla hör. Då blev det plötsligt min tur att komma in till sköterskan. Jag tänkte att man får ju ha klänningen ut och in om man vill, jag har väl inte med det att göra. 

Men när jag kom ut så gick jag fram och viskade till henne och hon skrattade så gott. Hur skulle ni ha reagerat? Är jag knäpp eller?

 Måndag idag och på min lista står det. Promenad, baka bröd och kanelbullar.


Kram Pia

3 kommentarer:

  1. Jag är en sån som diskret påpekar saker för folk. Klädetiketter, skärp som riskerar att ramla av, tröjor ut och in, mat i mungipan (alltså på sällskapet runt bordet). Även om jag tycker nåt är extra snyggt, säger jag det i förbigående. Kanske gör det dagen lite ljusare för vissa? Jag skulle själv bli tacksam om någon sa det till mig. Så jag tycker du gjorde rätt.

    Njut av sköna dagar i oktober!
    Lilla växten på min fönsterbräda är en grape!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Det tyckte jag var snällt gjort av dig!

    SvaraRadera
  3. Tyckte inte det var fel alls att säga det till henne.
    Kommer ihåg när vår grabb gick i skolan och det var klassmöte i matsalen för alla femteklassare.
    Grabbens fröken kom ut från toaletten innan hon skulle gå in i matsalen. Hon hade stoppat ner sin kjol i strumpbyxorna. De som stod närmast sa ingenting. Men gubben gick fram och sa till lite diskret till henne. Hon blev jätteglad och tacksam för det. Och sa att det räckte med att hon visat rumpan för oss.
    Kram

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.