tisdag 17 oktober 2023

Bara med lite såpa och vatten

 För ett tag sedan så irriterade jag mig på hur garage väggen såg ut. 

Usch så fult. Jag tänkte att jag behöver tvätta och måla där. (Pallkragarna har gjort sitt. Där ska vi göra en förvandling i vår)

Före

 Fram med en hink varmt vatten, såpa och en skurborste. Det rann bort en massa gegga eller grönalger kan jag lova. Men resultatet blev så bra. Här behövs det inte målas. Det ser ut som nytt nästan. 

Efter

Till våren ska jag ta tag i det vita och snygga till dörren. 

Värre är det med vindskivorna på huset. Där hjälper troligen inte såpa. Det är så högt och jag når inte med stegen överallt. Annars hade det redan varit klart. 

Det står en pool i vägen också. Hi Hi! Det lär nog bli att hyra en skylift. Sen ska man våga stå där uppe också. Det tar vi då. Har blivit lite höjdrädd på gamla dar. Så mitt tips för er som vill bli av med grönalger. Använd grönsåpa och vatten. 

Kram Pia

4 kommentarer:

  1. Tänk så fint lite såpa kan göra.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Oj, vilken skillnad! Ser ut som nymålat, ju. Fast vindskivorna ser ut som våra, hihi!
    Håller med dig om att höjden är ett problem. Stege vågar man ju inte stå på så högt upp.

    SvaraRadera
  3. Oj vilken skillnad :o. Superbra tips, det snor jag direkt.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  4. Vilken skillnad! Vad roligt när det "räcker" med rengöring, när man egentligen tänkt att måla, även om rengöring kan vara nog jobbigt. Minns när jag hade tänkt måla vårt innertak på vår altan på förra huset, de såg ut som dina vindskivor. Jag skulle bara rengöra först, och tog högtryckstvätten till hjälp, och det blev så vitt och fint, så jag slapp måla. Men det var rätt så jobbigt, och rätt så blöt blev jag... ;)

    Kram Gunilla

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.