torsdag 24 augusti 2023

Rödbeta och polkabeta

 Traskade ut efter jobbet och hämtade in lite betor från pallkragen. 

Ja, rödbetor menar ja då. Sådde ju några polkabetor också på kul. 

Kokade dem och la in efter recept.

 

Men en beta var en vanlig rödbeta och vips efter ett tag så hade den intensiva röda färgen tagit över. Spännande men jag tror att det kommer smaka gott. 

Ska smaka om några dagar. Vi äter ju rödbetor mest till pytt i panna. Förr när det fanns salta biten så lagade vi ofta Lapskojs. Så gott med rödbetor till det. Vad har ni rödbetor till?

Kram Pia

4 kommentarer:

  1. Roligt med egen skörd! Jag äter oftast rödbetor till isterband, kalops och
    som ni gör, till olika pytter. Oj så länge sen jag lagade kalops, tack för påminnelsen!
    Ha en fin helg.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Precis som Eva-Mari skrev så äter vi dem till isterband.
    Men har börjat använda dem i lite va som när jag lagar mat nu.
    Finns färdigkokta rödbetor i 3-pack i affären året om här.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Oftast att äta ugnsbakade eller kokta. Men till kalops är det gott med inlagda. Fast jag försöker få i mig en shot rödbetsjuice varje morgon nu när jag hittat en som jag tycker är god.

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  4. Rödbetor äter vi till pytt, kalops, köttbullar o blodpudding :)

    /Annika

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.