söndag 13 augusti 2023

Augustiträdgård

 Den här tiden på året så tycker jag att det är som finast i trädgården. Med allt regn som kommit så är det grönt och frodigt. 

 Jag gick runt en sväng i går och dokumenterade lite. Det är bra så man kan titta på bilderna mitt i vintern och drömma om vad för blommor man ska ha igen och vilka man inte ska ha. 

Svartöga gillas och nästa år ska jag ha flera färger inte bara orange. Det var väldigt lätt att ta frön och så, fick massor av plantor.

 Tagetes hör till en av mina favoriter. Det finns ju så många olika sorter och storlekar.  Den här heter "Red Marietta" Bara att ta fröer från favoritsorterna. 

Som jag sagt innan kan man knipsa av en vissen blomma från en offentlig plantering. Ja om man ser någon sort man gillar. (Jag tror man får)

Sen älskar jag krasse som sagt. Den här röda sortens frö ska jag spara."Ladybird Rose" en buskkrasse helt i min smak.

Fick en planta med "Blomman för dagen" men varför blommar den inte? Jo en blomma som vi inte hann se innan den föll av. Jag hade sett en blå vägg i min inre syn. Ha Ha! 

Floxen är ju bara så härliga nu. Tyvärr har den vita dött. Jag får gå på jakt efter en ny. 

 Äntligen har vi fått äpplen på våra två träd. Lycka! Har redan bakat en äppelkaka. I växthuset börjar druvorna mogna och chilin får färg.  

Gillar ni Augustiträdgården?

Kram Pia





4 kommentarer:

  1. Lyckliga du!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Så fint och vackert.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Jamen trädgården är som jag, lite trött nu. Gräset torrt och ogräset högt! Den där krassen var ju helt underbar! Ska spara det namnet i minnet...
    Njut av söndagen nu!
    Kram Titti

    SvaraRadera
  4. Bonjour Pia,
    Votre jardin est magnifique ! particulièrement les phlox. j'aime les phlox : ils sentent bon et fleurissent longtemps. Le jardin apprécie la pluie, n'est ce pas ? et vos pommes vont vous procurer beaucoup de plaisir à les manger crues ou en tarte ou en compote. Rien n'est meilleur que de manger ce que le jardin donne.
    Bonne semaine
    Kram
    Hélène

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.