måndag 13 februari 2023

Stolarna

 Mina fyra böjträstolar, dom jag räddade en gång för åtta år sedan, ja dom ska jag ge mig på alldeles när som. Frågan är om jag ska måla dom vita eller svarta. Ursprunget är grönbetsade. 

Dom har bara varit extrastolar och sittplats på biblioteket samt stolar att lägga kläder på i sovrummet. Sitsarna är klädda. Men kanske jag skulle kunna sätta rottingväv på dem. Så himla fint tycker jag.


Har kollat runt hur man ska göra och det är kanske inte jättebilligt men om jag nu har typ "hittat" stolarna så kanske det inte gör så mycket. Så kul att testa nytt. Lite pilligt kanske men ändå.


Ja min förebild ser ju ut så här. Som jag visat förut. Ja fast man ska ju inte alltid göra flädersaft som på bilden. Fniss! 

Men jag blir mer och mer fäst vid tanken på att ha det så här i vårt kök.


Om det är något jag är bra på så är det att visualisera, affirmera och fantisera. Just ett sånt här bord har jag faktiskt redan.

 Förövrigt så har jag planer på lite sportlov. Ja eller tapetserarlov. Kan ju bli stolrenoveringslov också. Eller bara lov. Det vet man ju aldrig i förväg.

Kram Pia



4 kommentarer:

  1. Snyggt med rottingsits.
    Skönt att se fram emot ett litet sportlov.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Bara ordet lov låter ju härligt! Sen får vi se om det blir nåt gjort eller inte, det får du känna efter vad som känns bäst! Ibland kommer lusten och orken bara till en, och ibland gör den det inte. Fint blir det nog till slut, härlig målbild har du!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  3. Oavsett vad du kommer att göra på ditt lov så avundas jag dig. Vill också greja!
    Men av anledning du vet så gör jag inte mycket nu, bara väntar in. Men sen du...
    då ska det grejas hos mig också!
    Hjärtekramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. De är så vackra böjträ-stolarna! (jag vill ha sådana bar-pallar i valnöt...) Ja, tänk att man alltid funderar på om man ska måla svart eller vitt... när det finns massor av andra kulörer också hihi... Men vitt eller svart är ju bättre som "bas", mer neutralt, helt klart. Jag måste ta tag i att måla det gamla klaffbordet jag ärvde. Det är vitt, men ska nog bli svart nu när jag bestämt mig för att ha det här hemma och inte på Smögen som jag trodde/tänkte från början. Då hade jag nog tänkt måla det engelskt rött, typ...
    Den där blommiga tapeten är fin! Tror säkert att den skulle passa in i ert kök, ni som bor lite lantligt :)
    Ha det gott och tack för dina hälsningar hos mig, kul att du "hittade" till mig igen efter min långa paus ;)
    Kram/Maria

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.