söndag 15 januari 2023

Krustader

Jag läste på Cats blogg om att göra egna krustader. Någonting i mitt huvud sa att jag hade sett ett krustadjärn någonstans. 

Frågade mamma och självklart så hade hon ett. Det var aldrig använt men nu så. Nu är det krustader på fatet. Absolut inte perfekta men väldans charmiga. Det tycker i alla fall både maken och jag. 

Men att fritera har sina nackdelar. Det osar i hela huset. Måste vara fel på fläkten. Ha Ha!  Sonen kom in och vände i dörren. Här kan man ju inte vara, fy vad det luktar. Vad jag ska fylla dem med har jag inte bestämt men här kommer några förslag.

På bilden är det helt enkelt creméfraiche med stenbitsrom, dill och sedan viltost på tub med gurka och den tredje fetaost mixat med gräddfil och lite oliver. Annars kan man ta något av följande:

Gratinerad Chevré med hjortronsylt, Skagenröra, Svampstuvning, Tacofyllning, Ädelost och salami.



Gillar ni krustader?

 Kram Pia


3 kommentarer:

  1. Nej men... vilka söta krustader. Ser jättegoda ut! Några med creme fraiche och stenbitsrom tack!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Men vad kul att man kan inspirera. Kul att du/ni hade ett krustadjärn. Jag har letat i många år men bara fått tag i struvjärn.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  3. Smått och plock är alltid gott. Och serveras de i så fina krustader så är det verkligen gilla på det. Såå fina!

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.