onsdag 27 juli 2022

Nostalgitripp och fel dahlia

Både jag och maken bodde i förorter till Stockholm som barn. Vi bestämde oss för att åka och titta på husen där vi bodde. 

Här är Slammertorp där maken bodde tills han var 10 år. Det är nu en scoutstuga som ligger nära Mälaren i Kallhäll. Hans föräldrar arbetade åt greveparet Mörner och detta var arbetarbostaden om jag fattat rätt. 

Efter det åkte vi till Kungsängen där jag bodde från 2 år till 8 då vi flyttade ut på landet. I det gula höghuset till höger i bild på ringvägen våning 1 bodde vi. 

Det var sig någorlunda likt men runt om hade det byggts många nya hus. Torget i centrum kände jag inte riktigt igen när vi skulle leta upp ett ställe för lunch. Äsch vi åker vidare och hamnade i Bro där vi åt en inte alls god Pad Thai. Så kan det gå och bredvid oss satt det en pojke som vrålade hysteriskt och en mamma som tjatade lika hysteriskt. Det var ändå en bra dag trots det och att dahlian äntligen slagit ut. 


Kolla någon har stoppat fel knöl i påsen. Morr!

Kram Pia

4 kommentarer:

 1. Vilken trevlig utflyktstripp ni var på. Förutom de vrålande barnet och mamman då 🙊🙉.
  Oj, ja det var verkligen fel knöl i denna påsen som du köpt.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Sicken rolig tripp! Lite som att komma hem - fast inte. Ja min café au Lait dahlia är chockrosa och min vita phlox är mörklila...vad händer i rabatterna????
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 3. När jag hör vrålande barn, behöver faktiskt inte ens vråla, känner jag hur färdig jag är med barn. Eller så är det nog mer ljudkänsligheten jag har kvar efter utbrändheten. Barn är högljudda och glada - det ska de vara men jag väljer andra platser :)

  Tänk jag bor där jag växte upp :) Men jag funderar ibland på hur naturen runt såg ut när jag var liten men det kan jag inte se framför mig.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 4. Vad trevligt att åka i väg på en nostalgitripp då brukar det dyka upp många minnen från förr.Trist med fel dahlia i påsen man blir inte glad när det sker men du kanske hittar rätt Dahlia till slut.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.