söndag 31 juli 2022

Gysinge del 1

 Jag kanske börjar bli en gnällkärring, vem vet? Vi har varit på en liten tripp igen och den här gången styrde vi kosan mot Gysinge. 

Nu ville jag att vi skulle bo lite flott så jag bokade ett rum på Gysinge Herrgård. Vilka vackra byggnader och underbar miljö runt om. Parker, forsande vatten, ja verkligen tjusigt. Varsågoda rum 37. För att komma dit från receptionen var man tvungen att gå i minst två trappor. Hiss fanns ju inte och det förstår jag ju. Tänkte inte på att säga till om ett rum utan trappor. (Maken har trasiga knän)

Nåja ett fint rum var det i alla fall med kakelugn. Ingen tv på rummet men precis utanför vårt rum fanns ett sällskapsrum. Jag tycker nog att det fattas något som ett bord tex.

 Men jag kanske är gnällig. Sen bredvid tv:n så hade jag ställt något fint om jag hade bestämt. Jisses vi är ju ändå i en flygel till Herrgården. Eller vad tycker ni?

Kanske något sånt här. Bilden är från orangeriets fönster.  

Eter ett tag upptäckte jag döda spindlar och flugor i fönstret. Det hängde damm på väggen så inte hade de storstädat precis. I badrummet som var superfräscht så möttes vi av detta.

 Nej det passar inte. Vilken tur att jag tagit med tvål och duschkräm. 

Sedan fick man traska ner till orangeriet för att äta frukost. Där var det väldigt fint och frukosten var god. (Bilden tagen från vårt fönster)

Vi intog middagen där också. Den var också god men rackarns dyr dessutom så har jag aldrig fått kokta ägg till Caesarsallad. Betalar man dyrt så tycker vi nog att makens potatis skulle vara genomkokt också. Vi påpekade detta och det skulle skickas en hälsning till kocken. OK! Men som sagt, vackert så det dånar och vädret var helt perfekt. 

Vi satt nere på en brygga tills solen nästan gick ned och sen upp för alla trapporna igen. Jag bar helt sonika ut ett litet bord från sovrummet och så satt vi där och kollade på Grace. Vi var de enda gästerna i hela stora flygeln märkte vi. Om jag sov gott? Nja sängen knarrade varje gång jag rörde mig så betyget blir på en skala 1-5 en svag trea för rummet men en femma för miljön. Jadå jag sa till om att det behövdes dammas. Gnällspiken ni vet. Ha Ha!

Kram Pia

4 kommentarer:

  1. Vad trist att den inte var något vidare. Men jag håller med om att det ser fint ut.
    När jag hör Gysinge, tänker jag byggnadsvård. Vi har handlat mycket därifrån genom åren.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  2. Verkligen vackert ställe. Men städat vill man ju ändå att det ska vara när man betalar dyra pengar.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Ser ut som en underbart ställe! Hade gärna checkat in där några dagar...trist när småsaker irriterar för man betalar ju faktiskt en rejäl peng för boendet! Men mysiga bilder dock...och miljön ser magisk ut!!!!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  4. Tycker inte alls att du är gnällig. Jag tycker likadant. För de pengar man betala för mat o husrum på det viset. Så borde det vara lite klass på det hela också

    /Annika K

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.