lördag 7 maj 2022

Sakta men säkert

 Ja det går inte fort där ute i växthuset. Kolla vad yttepyttesmå petuniorna är. 

Förra året en vecka senare så hade de redan  börjat blomma. Jag har tagit frön från den sorten här nedan men man vet inte om det blivit en korsning med den vaniljgula. Vi får se. 

F1"Success! HD Rose Star"

Om det står F1 på fröpåsen så betyder det att det är den första generationen, en korsning som odlats fram. Om man tar frön från den så blir det aldrig samma igen. Spännande värre för en amatörodlare. 

"Prism Sunshine" 

Utanför så regnar det här i byn. Ett väldigt fint regn. Läste någonstans att ett regnväder kan sänka halten av luftburna pollen och därmed ge en tillfällig minskning av exponeringen och därmed besvären vid pollenallergi

 Älskar verkligen när det är fullt på hyllorna där ute. Pelargonerna har äntligen fått komma ut i växthuset och fått pelargonjord. Ska bli intressant att se om det blir skillnad. Har ju aldrig testat den jorden förut. 

Magnolian blommar för fullt, så himla fin. Borde ju köpa en till fast en rosa. Kanske jag ska göra det idag. Potatisen ska också sättas och tusen andra saker som behövs fixas när man har trädgård. Sakta men säkert så blir det nog bra med det. Måste ju njuta av sköna Maj också.

Kram Pia


3 kommentarer:

  1. Härligt när man ser att det börjar att växa det man planterat.
    Ha en bra lördag.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Regn??? Jamen skicka hit ett moln också...det behövs. Jodå, björken känns av nu och jag nyser och nyser.
    En magnolia är något jag bara måste skaffa mig. Det vackraste av vackra...
    Ha en fin lördag!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  3. Åh, magnolia, saknar min jag hade, de är ju så fina! Köp en till vettja du som har plats ;) Ja, njut nu, det får vi inte glömma att göra!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.