tisdag 3 maj 2022

Björk

Jag satte mig ner och målade en stund. För att liksom koppla bort det där runt omkring som skaver lite. Utan eftertanke eller så men det blev en björk. Under björken växer det riddarsporrar.

 Jag gillar björk. Tycker om den där svartvita stammen och löven. Minns att jag grät när de fällde ner björken utanför sovrummet. Typiskt sentimentala mig. När vi gifte oss så spelade ju min bror "Där björkarna susa" på gitarr. Ja det var ju typ 40 år sedan. Men det glömmer jag ju aldrig.

 Snart är det eller kanske alla redan musöron på björken vilket betyder att man kan klippa ned rosorna. Får bli ett projekt i helgen kanske.


Kram Pia


3 kommentarer:

  1. Jag tror minsann att du borde måla lite oftare, Pia. Så fin! Jag gillar också björkar. Alla andra träd också när jag tänker efter.

    Ha en fin tisdag.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Jag håller med Eva-Mari, du borde måla oftare. Jag målar också i akvarell men just nu målar jag inte för mycket. Jag återkommer till det så fort rosorna blommar. Vacker vecka till dig.

    Hélène (France)

    SvaraRadera
  3. Det är skönt och rogivande att sätta sig ner och måla. Att sedan utan man tänkt vad det ska bli bara låta penseln göra sitt.
    Din björk som du målade blev så fin.
    Ha en bra tisdag.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.