söndag 9 maj 2021

Rabarberpaj på söndagen

Söndagen kom och gick och näsan fortsätter rinna. Värdelöst om man frågar mig. Är inbokad på covidtest i morgon så får vi se. 

Men i väntan på det så hämtade jag in några små primörer. Nämligen årets första rabarber. Inte stora alls men vad gör det, gott blev det i alla fall.  

Den första är den godaste tycker jag vilken säsong det än är. Rabarber, vinbär, eller äpple. I detta recept ska det vara jordgubbar men se det hade jag inte hemma så den blev lite med röda vinbär från frysen i stället.  

Jag valde att göra två små, men egentligen så skulle det gräddats i små portionsformar. Jag testade att lägga över i en men inte räckte det. Jag fick ta två. Jag anade det.


Inget recept idag för jag tror att alla har sitt eget lilla som favorit.

Kram Pia

5 kommentarer:

  1. Mmm, första rabarberpajen, den är fin den!!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  2. Gick och sneglade på mina rabarber igår, men de var på tok för små för att ta av. Men nästa helg, kanske...
    Det är verkligen något speciellt med första rabarberpajen. Den liksom startar hur hela bär, frukt och grönsakssäsongen.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  3. Jag var förkyld förra veckan och fick då ta test. Inte kul men ett måste om jag vill komma tillbaka till jobbet innan någorlunda symtomfri. Nu blev jag ju hemma hela förra veckan eftersom febern gjorde sitt intåg med. Hoppas på ett negativt test för din del.
    Så gott med den första rabarberpajen. Jag ska nog också ta in de första och göra en paj. Då blir maken glad.

    SvaraRadera
  4. Skit också att inte förkylningen vill släppa på dig. Du får se vad ditt test säger och vi hoppas på negativt 😀.
    Visst är de första rabarberna som bäst, det tycker jag med.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.