torsdag 6 maj 2021

Drömmar i det blå

 Jag kommer aldrig sluta drömma om det där huset vid havet på Öland. Nej för drömmar kan slå in och det är underbart härligt att sväva bort i det blå ibland. 

Särskilt när det regnar och näsan rinner hela tiden. Jag har en tanke på att det ska vara ett vitt hus. Inte nödvändigtvis, det finns ju färg att köpa. Gärna ett äldre med lite charm och historia. Inredningen kan få gå i blått, vitt, brunt och beigt. Kanske lite svart också. Ska vi kika in i mitt låtsas drömhus?

Bilden från Pinterest

 Jag vill blanda gammalt med nytt och självklart använda det vi redan har. För jag har samlat på mig genom åren och inte gjort mig av med saker så som man borde kanske.

 Vi skulle lätt kunna utrusta köket med allt vad som behövs där. Har trasmattor och andra mattor på lager. Men denna gillar jag och tycker inte att den var så hemskans dyr heller. 

 Den hittade jag här. Vi har möbler som räcker en bra bit och resten tänkte jag om utifall drömmen slår in, köpa på loppisar. Gillar verkligen bordet här nedan. Sådana brukar man kunna gänga upp om man vill sitta och äta runt tex. I bland finns det tom. en iläggsskiva. Kan ni se mattan ovan under bordet? Det kan jag.


Bilder från piterest


 Tror verkligen att man kan skapa ett riktigt mysigt hem med gamla möbler som piffas upp lite med lite färg, tillföra kuddar, plädar och andra fina saker för att få den där rätta feelingen. 


Bilden från pinterest

Lite blandat fast med en känsla för vad som passar ihop. 

Gärna ett avskalat sovrum med en fin ruff brädsänggavel. Ja man har ju som sagt drömmar och tankar om saker och ting.Vad har ni för drömmar?

Kram Pia

3 kommentarer:

 1. Åh, så härliga drömmar du har Pia! Att verkligen önska sig nåt, stort eller smått, och om man verkligen lägger hela sin själ i sin önskan, kommer den att slå in. Förr... eller senare. Det är jag övertygad om. Affirmation kallas det. Själv önskar jag mig ett nytt boende på femte våningen med inglasad stor balkong i det där drömmiga 55plus boendet där det näst intill är omöjligt att få en lägenhet. Men jag vill verkligen! Så nu fortsätter vi att affirmera Pia! Vem vet?

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Visst kan jag också drömma om en liten, liten omodern stuga långt ner på Södra Öland, så långt ner att jag inte behöver bry mig om om det är nära till havet eller inte (ha, ha, ha). Men det kommer aldrig att hända, för vi orkar inte med ett ställe till :-)
  Men ska jag vara ärlig är mina drömmar mer jordnära om än så länge utom räckhåll, min högsta önskan att få träffa och umgås min familj i Stockholm, har inte sett min pappa på två år. Jag gråter nästan bara jag tänker på all förlorad tid eftersom han blir äldre och inte är kry.
  Näää, det här blev alldeles för deppigt, bättre att sluta drömma och leva i det nu vi har just nu och ringa pappa istället :-)
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Det är klart att du skall ha det där huset vid havet på Öland!! Så fint! Och vilka mysiga inredningsbilder och massor av blått som jag är så förtjust i. Den grårutiga tapeten har vi i köket. Jamen visst blir det som allra mysigast när man blandar gammalt och nytt. Det ger charm! Hey, don't call it a dream. Call it a plan!

  Varm kram,
  Anneli

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.