måndag 12 april 2021

Storkrenovering och måndagens outfit.

 Jag brukar ta in min lilla stork inför vintern. 

Den brukar stå i växthuset då. Men någonting hände så storken blev kvar där ute i ur och skur. Det är då det händer, den nöts på något vis. 

Äsch ingen fara jag tar in den, tvättar av, slipar till och målar om. Klart man vill ha en fräsch stork vid lilla dammen i sommar. Sånt man pysslar med en söndagseftermiddag i April.

Medans färgen torkade så strök jag skjortan som jag tänkte ha idag. Tycker det är fint med ljusblått till jeansen. "Dagens outfit" och kanske jag kan ha mina rosa sneakers till. Jo men jag chansar! Det är ju trots allt vår. Jag försöker bestämma dagen innan vad jag ska ha på mig så jag slipper vela och trixa på morgonen.


 Vaknar dock med en sjutusan till migränliknande huvudvärk och så snö på det. Det blev ändrade planer. Det blev morgonrock och raggsockor. Nu har den lagt sig lite, huvudvärken, men man är ju i bubblan fortfarande. Undrar om väderomslag kan framkalla migrän? Det var så längesedan jag hade ett anfall.

Kram Pia

4 kommentarer:

 1. Söt stork och skönt söndagspyssel!
  Ljusblått och jeans funkar alltid :) Lite min parad stass...
  Aj aj aj för huvudvärk, det blev ingen kul måndag för dig då. Krya på dig och hoppas du känner dig bättre!
  Näää inga ormar vid ödebyn fast det var 1000000 stenrösen där! De är ju hemma hos mig och gonar sig solen ha ha!!!
  KRAM från Titti

  SvaraRadera
 2. Härligt söndagspyssel att renovera upp en stork. Mindre kul att vakna till ett migränanfall
  Krya på dig.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Migrän och snö! Inte roligt, stackarn. Här i Dalarna fick vi en decimeter. Snygg skjorta där! Och vilken rolig stork.
  Hoppas du mår bättre nu.
  Varm kram, Anneli

  SvaraRadera
 4. Hallå där! Nu har jag läst ikapp. Hoppas migränen har släppt! Kan den ha kommit av den oro du kände någon dag tidigare? Tänker på oro över pension m.m som du skrev om... Även om man tycker att man är bra på att släppa oroliga saker och försöker fokusera på det positiva, så kan ju den där oron ändå ligga kvar i bakhuvudet. Vissa saker är faktiskt så "stora och viktiga" så det är svårt att sopa undan dem, man måste liksom ta tag i dem och "rätta till dem".
  Alltid roligt att läsa andras tankar om hälsa, tycker jag! :) Jag tänker på Agnes ord om att hellre leva ett trevligt liv än att banta... jag har inte läst eller hört henens ord om detta, men jag skulle aldrig banta, jag heller... utan jag lever också hellre ett trevligt liv. Men... jag tänker att ett trevligt liv är ett hållbart liv, livet ut om jag klarar mig från vissa sjukdomar som jag kanske tyvärr inte kan motverka speciellt mycket... Tänker som du att jag vill kunna vara frisk och pigg så länge det bara går! Det är något jag vill ge mig själv. Och mina närstående. Jag tänker att allt handlar om balans. Hälsa är så mycket mer än bara motion eller kost. Jag är helt emot att banta för att gå ner några kilo, som man ofta går upp igen, när man bantat klart... nej, jag tror det handlar om att hitta balansen mellan kost och motion och gå ner långsiktigt om det nu är det man vill. Men det är ju minst lika viktigt att vara stark! Min mamma har väl aldrig vägt mer än 45 kilo, alltså liten och nätt... men inte var hon den friskaste människan bara för det... Ja, detta ämne kan vi diskutera länge ;) Lämnar det nu ;)
  Så söt stork och det är klart hen ska bli vårsnygg!
  Lavendel är fint! Jag funderar på om vi skulle kunna göra en lavendelrabatt på vår baksida...precis nedanför trädäcket, längs kanten där...? Vill ha lite färg och något som mjukar upp övergången mellan trä och gräsmatta. Jag har så mycket tankar och idéer om vår trädgård men jag får liksom inte lika mycket gjort som du... dessutom behöver jag ju lite grävhjälp och trädgård är inte mannens största intresse... ;)
  Kram och ha en fin tisdag!
  /Maria

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.