måndag 29 mars 2021

Tips på god gratäng

 Hej där. Vad var det nu för gott vi åt där på uterummet i lördags? 

Jo det var en liten Gotti gott bricka med en het kräftgratäng. Hade fått tipset av en kollega om gratängen. 

Den var så ljuvligt god. Ni måste bara testa om ni gillar kräftor och champinjoner. Receptet finns här. Till detta skulle det serveras ett spett med gurka och körsbärstomat samt lite färsk dill. 

Jag glömde faktiskt köpa men det gick ju bra ändå. Tyvärr var den färska dillen som vi handlat alldeles sladdrig. Kan ha fått lite frost eller något. 

Jag gillar verkligen att sitta och plocka till mig på tallriken av lite av varje. Sitta där och snicke-snacka och njuta av det goda länge. 

En typisk arbetsskada i mitt yrke är att formligen kasta i mig maten så kanske är det därför jag gillar att ha plockmat. Det går liksom inte att stressa i sig då.  Jaha ja, påskveckan är igång. Så himla härligt!




Kram Pia

5 kommentarer:

  1. Hej Pia,
    Så mysigt att kunna äta i uterummet. Här dröjer det med allt sådant. Men vilken spännande rätt och så gulligt med de små personliga gratäng.formerna. Jag hade små runda bruna i keramik förr men de försvann nog i flyttgodset från Japan som blev stulet.

    Ha en fin måndag!

    Kram, Anneli

    SvaraRadera
  2. Mmm... ser gott ut! Tack för receptet, det kommer jag testa!

    Ha en fin start på påsken.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Såg verkligen gott ut och tack för receptet.
    Ha en bra måndag.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  4. Tack för inspiration! Sitter och planerar vad jag ska handla hem till påsk och har precis bestämt mig för att det blir plockmat en kväll med het kräftgratäng :) Ser verkligen jättegott ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men så roligt att du blev inspirerad,. Hoppas det ska smaka./ Pia

      Radera

Tack för dina ord och tankar.