onsdag 10 mars 2021

Tid för mig

 Nu menar jag tid som jag ägnar helt åt mig själv som tex. träning, fotvård, manikyr, frisör, meditation och annat som är välbefinnande. 

Kan ju vara läsning eller att lyssna på en pod. Nu har jag ju bara lyssnat på en pod i hela mitt liv som var genom jobbet. Jag har förstått att man kan multi taska då när man lyssnar och göra annat samtidigt. Det tror jag att kvinnor är ganska så bra på by the way. Jag är inte jättebra på att ta hand om mig själv.  Men om man lägger en endaste timme om dagen för att må bra så är det väl värt det tänker jag. Jag försöker hitta lösningar som är hållbara i längden. 

Vi kan kika på en dag hos mig.

Jag kliver upp (olika tider på grund av schema) och efter toan så förbereder jag frukosten. Sen kör jag 7 minuter styrketräning och 5 minuter yoga. Det funkar i nattlinne också, man måste inte byta om. 

Då är äggen klara, kaffet har runnit ned. Jag försöker ta några minuter att bara sitta ned innan jag intar badrummet. Efter bannor från tandhygienisten så tar tandvården lite längre tid numera. Man ska borsta i två minuter och sen köra tandtråd eller sticka minst tio filningar mellan varje tand.  

Ok då var det klart, sen ansiktet som sköljs med iskallt vatten och sedan kör jag massage med fuktkrämen. På med lite mascara. Iväg till arbetet och hemma igen efter en sisådär 10 timmar. Som jag sagt innan så är jag lite för trött för att ge mig ut i mörkret på promenad eller så utan lägger den typen av motion på helgerna och min lediga dag. Det går bättre den ljusa årstiden. Annars har jag ju all min lediga tid för mig själv. Inga småbarn, inga husdjur men bara för det så finns det "måsten" som tar tid. Tråkiga måsten ja ni vet disk, städ och tvätt, och roliga villmåsten. Som att sköta trädgård, blogga och läsa bloggar. Nej jag måste inte men vill. Det är för mig välbefinnande och avkopplande. 

På tal om det så läste jag på en blogg om jeans som man tydligen får en härlig äppelsjärt av. Ja jag kanske är lite dum i huvudet men vad tusan ska man ha det för? Ha nu en härlig onsdag alla, själv ska jag till tandläkaren igen. Det är ett måste.

Kram Pia

1 kommentar:

  1. Vilken bra start på dagen som du tar dig tid till och gör.
    Hoppas det gick bra hos tandis.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.