onsdag 3 mars 2021

Jag kommer sakna det

 Onsdagsmorgon och jag glömde stänga av larmet eller väckarklockan i går. Så 05.40 tjöt det i köket. Typiskt! 

Försökte sova lite till men vid 7 tiden klev jag upp och åt frukost med sonen. Jag är ju ledig på onsdagarna men bara månaden ut. Men åhh vad jag kommer sakna att ha en dag ledigt i veckan och pyssla om hemmet eller mig själv. Bara vara och tex. slänga ut soffdynorna och banka dammet ur dem om jag känner för det. 

Fixa och dona med blommorna så att de mår bra. Absolut inga måsten alls. Jo några som att gå till tandhygienisten eller tandläkaren. 

Nu tänker kanske några att allt det där kan man ju göra ändå när man kommer hem från jobbet. Nej det kan jag inte för då är jag trött, väldigt trött och orkar typ bara sitta i soffan. Jag har verkligen försökt att dra ned på tempot på jobbet men det går inte heller så bra. Hur skulle det gå till liksom? Vi är ju ett team och arbetsuppgifterna måste ju göras. Jag minns när min man jobbade i skogen och på ackord. Då kunde han ibland tycka att de äldre jobbade för sakta. Ja så klart. Man har inte riktigt samma ork som de yngre. Man blir liksom lite sliten med tiden, så är det bara. 

Jag har också försökt att hitta ett jobb närmare hemmet för att slippa bilresan. Det gick åt pipsvängen det med. Jag klagar absolut inte, bara konstaterar att jag är trött och varför. Men när jag går i pension om några år så kommer jag sakna det med. Livet på jobbet med alla de små och stora utmaningarna. Om just det ska jag berätta en annan gång. Jag tror att man förstår varför jag är trött då.

Kram Pia

5 kommentarer:

 1. Åh, lediga onsdagar, det är ju det bästa, förstår att du kommer att sakna det! Jag har ju haft lediga onsdagar i väldigt många år, det har varit ett andningshål och behövligt för mig. Nu säger ju ekonomin lite stopp för det men jag är istället ledig varannan onsdag, och det är så guld värt dessa veckor, bara känslan redan helgen innan liksom, att veta att det är en fyradagarsvecka man har framför sig. Och då trivs jag ändå väldigt bra på jobbet, men ändå! Det är inte möjligt för dig att göra en sån lösning, vara ledig varannan?

  Kram på dig!
  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Ska du gå tillbaka till heltid igen alltså???? Är det ett måste från jobbet sida eller är det du själv som vill.
  Ha en skön hemmadag idag i alla fall.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Jag kan sakna de lediga dagarna mitt i veckan som jag hade förr när jag jobbade inom vården, vilket iof betydde att jag jobbade på helgen istället. Men just att få vara ledig ensam en vardag och göra vad jag ville den dagen var verkligen guld värd.
  Jag hade aldrig orkat jobba heltid inom vården nu "på äldre dar" och är glad att jag sadlade om till ett mindre fysiskt krävande jobb. Hoppas du hittar en lösning på problemet! Kram Birgitta

  SvaraRadera
 4. Om du går tillbaka till heltid kan jag förstå att du kommer sakna att få vara lite ledig. Det kostar verkligen på, både kropp och själ, att jobba heltid och dessutom pendla.
  Jag håller tummarna för att återgången blir så smärtfri som möjlig och att du kan behålla din ork lite bättre. I alla fall den ljusa årstiden.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 5. Jag förstår att du kommer att sakna dina lediga onsdagar. Jag är också ledig på onsdagar och det är värt så mycket <3

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.