lördag 16 januari 2021

När allt är som vanligt

Börjar med att berätta om flickan i förra inlägget, hon är hittad och kanske allt är som vanligt igen. 

Jag undrar om allt verkligen kommer bli som vanligt. Nu menar jag efter Pandemin. På ett sätt önskar jag att det inte blir så. Tänk om vi kunde minska på resandet med flyg, minska på konsumtionen och kanske inte vara på jobbet när man är sjuk. Skulle vara skönt att slippa trängas i butiker och på restauranger också.

 Men när det blir ungefär som vanligt då ska jag umgås mer med nära och kära. Om jag ska vara ärlig så är det mest det jag saknar och känslan av att inte vara rädd att drabbas och kanske dö för att jag varit på Ica eller på jobbet. Men som vanligt kommer jag att så och förgro plantor. 

Som vanligt, typ samma som alltid och som vanligt kommer jag göra ungefär samma saker som jag alltid brukar göra. 

Jag ska åka till Öland när allt blir som vanligt och det saknar jag verkligen. Att kunna vara vart jag vill utan att ha skuldkänslor eller vara rädd. Nu ska jag ta hand om Lördagen på bästa vis. Fler inlägg om när allt blir som vanligt finns på Trädgårdsfägring.



Kram Pia

5 kommentarer:

  1. Håller med, det skall bli skönt när det blir som vanligt igen, men ändå hoppas jag att vissa delar finns kvar, som det här med flygandet och konsumtionen, och respekten inför andra när man är sjuk! Hoppas vi har lärt oss något!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  2. Tror säkert att pandemin är en ögonöppnare som kommer ändra våra vanor och vårt leverne. Tänker bland annat att vi fått ett helt nytt tempo i vår vardag, ett tempo som många var i behov av att växla ner till.
    Jag gillar ju att resa och ha möjligheten att se mig omkring och uppleva världen, så jag hoppas att möjligheten att resa kommer finnas kvar men att vi ändrar vårt beteende och börjar resa på ett mer miljövänligt vis. Ha de! /Birgitta

    SvaraRadera
  3. Det blir spännande att se... vad blir permanenta förändringar och vad glider sakta tillbaka till det som var innan. Jag har uppskattat tiden när vi var permitterade. Jobbat hemifrån gjorde jag innan och det kommer inte förändras sen. Det kanske låter häftigt men jag har kollegor i Indien och Polen - det är rätt trist ibland.

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  4. Hej Pia!
    Våra trädgårdssysslor kommer inte att förändras, och det känns skönt att något är som vanligt. Det viktiga är precis som du skriver att vi kan umgås utan att vara rädda för att smitta någon eller bli smittad. Jag vill också kunna resa och hälsa på släkten utan att hamna i karantän.
    Ha det gott /Kram, Marika

    SvaraRadera
  5. Underbar bild på hönorna! Jag tror tyvärr inte något förändras utan kanske till och med tvärtom. Så många som var tvungna att resa på semester trots råd och restriktioner ( till och med rådgivarna var ju tvungna att resa!) och i affärer nära oss var det varannan dansk innan vi stängde gränsen. Det är ju billigare här! Jag tror vi är för bortskämda med att kunna göra precis som vi vill för att kunna tänka längre än till vad vi tror gynnar oss bäst även om vi hört en specialist säga att vi kanske kommer att få sota för det senare.
    Kram Lotta

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.