fredag 15 januari 2021

Göra sushi och fylld av rädsla

 Fredag-Fredag. Så mysigt. Jag är i en av de veckor när jag slutar tidigt. Innan jag ska gå hem får jag ett tråkigt och ledsamt besked. En kär och före detta kollegas dotter är försvunnen.

 Hon efterlyst på flera sidor och av Polisen. Mitt hjärta bankar och dunkar av oro, av tankar till föräldrarna som måste lida helvetes kval. Hoppas Hoppas att allt kommer sluta lyckligt. Mer än så kan jag inte säga.

 Här hemma lagar jag sushi och kanske det känns lite konstigt att blanda upp detta så här. Men... Livet rullar på. Jag vill slå ett slag för att göra egen sushi. Dels för att det är lätt som en plätt. För att det är billigt om man jämför och för att känslan är så cool när man har lyckats med en sådan bravad. Man behöver grötris, japp det går bra. Sen några ark av sjögräs. Noriark. 

Jag tog rökt lax från frysen, avokado och gurka som fyllning. Bara att rulla ihop. Nix man måste inte ha en särskild sushimatta det funkar bra med bakplåtspapper. 

En nöjd och belåten bloggerska checkar ut nu på fredagsmiddagen i alla fall. Fast oron finns kvar och hoppet.



Kram Pia

1 kommentar:

  1. Hoppas verkligen att de hittat eller hittar flickan välbehållen.
    Det här är något som jag aldrig vågat testa. Fick en matta och andra prylar som grabben fick när han gick kocklinjen för många herrans år sedan. Det är inget som kom med i Spanienflytten. Men funkar det med bakplåtspapper ska jag nog prova detta någon gång.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.