söndag 3 januari 2021

Avspänt läge

 Det är lätt att vänja sig vid avspända lediga dagar. Som att sova länge och inte bädda sängen förens man vill. 

Som att äta frukost saktare än vanligt och tillsammans. Brygga kaffet istället för snabbkaffe och tända ljus. Som att sitta i soffan halva dagen och stirra på brasan eller en film på tv:n. Som att klä på sig först mitt på dagen för att man ska gå ut och ta en promenad. 

Vi var barnvakt igår, fast jag tycker det ordet låter knäppt. Ungefär som att man vaktar barnet bara. Jag vaktar inte, jag umgås och myser och känner mig inte som en väktare alls. Det var första gången Ivar var hos oss själv en längre tid. Ingen av oss verkade lida av det precis utan tvärtom vi hade det så trevligt. 

För mig som är van att vara med små barn kändes det helt avspänt jag hoppas att föräldrarna kände likadant. Jag ska fortsätta med slappt läge några dagar till och det känns riktigt bra. Ska faktiskt ta med mig den här avspända känslan om jag kan, inte slapp men avspänd. Kanske man kan springa liiite saktare i ekorrhjulet 2021.


Kram Pia

4 kommentarer:

  1. Så mysigt med småtramp runt sig och ja det där ekorrhjulet får vi sätta p för! Lata dagar och vila är underskattat, mer av det, tack!
    Ha en fin (och loj!) söndag...
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  2. Lata dagar är aldrig fel, vi har nog behov av att ta igen oss lite till mans.
    Så härligt att umgås och mysa med barnbarnet :-)
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  3. Här har inte sängen bäddas ännu heller idag. Och jag strosar runt i pyjamasen ännu. Visst har jag fixat lite i köket, men det går lika bra att göra i nattsärken. Vi får se om den byts ut mot myskläder lite senare.
    Mysigt med en dag med barnbarnet. Jag längtar att få krama om våra på riktigt nu och inte bara i telefonen.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  4. Så fint ni har det och det låter som om jätteskönt och avspänt

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.