I dag tänkte jag bjuda på morotsfrallor. Väldigt lättbakade och väldigt goda. Känns lite nyttigt att ha i morötter tänker jag.
Morotsfrallor
2 dl finrivna morötter
5 dl vatten (37 grader)
1 dl mjölk
1 pkt färsk jäst
2 msk olivolja
2 dl rågflingor
ca. 12 dl vetemjöl
1 msk salt
Blanda vatten, mjölk, smulad jäst, olivolja och morötter i en bunke. Rör tills jästen blandats med vätskan. Tillsätt mjöl, rågflingor och arbeta ihop till en ganska så lös deg med maskin ca 10 minuter eller 15 minuter för hand. Blanda i saltet på slutet.
Jäs degen ca 40 minuter.
Häll ut degen på ett mjölat bakbord.
Inte knåda så mycket. Dela degen i ca 20 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.
Grädda i ca 15 minuter, 250 grader.
Kram Pia
Tack för det tipset. Ska precis fixa en deg så det får bli denna.
SvaraRaderaKram Carin