söndag 8 november 2020

Morotsfrallor

 I dag tänkte jag bjuda på morotsfrallor. Väldigt lättbakade och väldigt goda. Känns lite nyttigt att ha i morötter tänker jag. 



Morotsfrallor

2 dl finrivna morötter

5 dl vatten (37 grader)

1 dl mjölk

1 pkt färsk jäst

2 msk olivolja

2 dl rågflingor  

ca. 12 dl vetemjöl

1 msk salt

Blanda vatten, mjölk, smulad jäst, olivolja och morötter i en bunke. Rör tills jästen blandats med vätskan. Tillsätt mjöl, rågflingor och arbeta ihop till en ganska så lös deg med maskin ca 10 minuter eller 15 minuter för hand. Blanda i saltet på slutet.

Jäs degen ca 40 minuter.

Häll ut degen på ett mjölat bakbord.
Inte knåda så mycket. Dela degen i ca 20 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.

Grädda i ca 15 minuter, 250 grader.


Kram Pia

1 kommentar:

  1. Tack för det tipset. Ska precis fixa en deg så det får bli denna.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.