söndag 8 november 2020

Klappa sig på axeln

 Idag har jag eldat upp 7 års bokföring. Med blandade känslor faktiskt. Att driva ett litet eget företag var ju min dröm en gång.

 Jag satsade stenhårt och var väldigt disciplinerad. Pluggade först väldigt hårt i två år med högsta betyg och det höjde självkänslan och tron på mig själv. Jag kan och jag ska. Det var mitt motto. I dag när jag rensade bland allt så kände jag mig lite stolt ändå. Stolt att jag vågade och att jag satsade. Då, sa jag upp mig på mitt trygga kommunala jobb och gick hela vägen fram mot.. Nja mot ett bra försök i alla fall. 7 år blev det och 7 års bokföring brann upp idag. 

Mina fina diplom hade jag inte hjärta att kasta in i lågorna. Ok, har jag varit en fotbollstränare? Japp det har jag. 

Har jag varit en spinning instruktör? Jajamensan. 

Har jag haft yogalektioner. Ja det har jag faktiskt. Har jag designat trädgård? Jaha det har jag också gjort. 

Har jag jobbat med friskvård och träning med djup inlevelse? Absolut, tom som idrottslärare från årskurs 1 till gymnasiet. Så får man då  klappa sig på axeln och säga, shit vad bra jag är. Ja det får jag faktiskt. Sen har jag ju arbetat mestadels i livet som barnskötare och vet ni? Jag är ganska så bra på det med. Om jag får säga det själv alltså.

Kram Pia

3 kommentarer:

  1. Att bokföringen åkte i lågorna och spred värme gjorde väl inget, men tur att du inte eldade upp alla fina diplom och intyg som du fått genom åren.
    Ha en skön fortsatt söndagskväll.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Klart du är bra, det är jag övertygad om!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  3. Det hade jag fattat att du inte var någon latmask precis...sån tur du inte slängde dina diplom !
    Ändå skönt att kunna skryta för sig själv ibland då orken tryter...ha nu en fortsatt dag och fira kvällen och njut av novembermyset vid brasan.
    Kramar till dig!

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.